Dyskusja: komu moderator ...
Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.07.2006, 19:15   #33
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69
andrzejj9 od 15 roku chodzisz?
widac ze nie masz kompleksow jesli chodzisz od 10 lat na silownie
bo na zdjeciach z przed trzech lat jakos nie marniutko wygladasz
chyba ze te dziesiec lat silowni troche skompresowales ...
No tak, widzę, że odniosłeś się do meritum mojej wypowiedzi..

Ale, że nie lubię pozostawiać pewnych rzeczy niewyjaśnionych, to odpowiem.

To, co napisałem wyżej, to był skrót myślowy. Od mniej więcej 10 lat (konkretnie od 8 klasy szkoły podstawej - teraz kończę 5 rok studiów, w międzyczasie rok byłem w stanach) ćwiczę, ale niekoniecznie na siłowni. Miałem na myśli różnego rodzaju ćwiczenia kulturystyczne, jednak wykonywane w domu. Sama siłownia to mniej więcej trzy ostatnie lata. Natomiast to, co naprawdę przynosi efekty, to mniej więcej od 5 miesięcy trening pod okiem instruktora, w siłowni 'z prawdziwego zdarzenia', którą udało mi się znaleźć. I tu stwierdzam, że te 5 miesięcy dało mi więcej niż poprzednie 9 lat razem wziętych.

I tyle na temat mojego życiorysu. Ale żeby nie robić z tego kompletnego OT, to odniosę to jeszcze do naszej rozmowy. Przez te wszystkie lata ćwiczeń mozolnie zdobywałem kolejne informacje odnośnie tego 'sportu'. Dopiero teraz właściwie mogę powiedzieć, że wiem wystarczająco dużo na temat mięśni, odpowiednich ćwiczeń na różne ich partie, właściwej diety, odpowiedniego czasu regeneracji i wielu innych zagadnień z tematem związanych, aby odpowiednio przygotować i wykonać trening. Wcześniej tego wszystkiego nie wiedziałem, mimo, że takiej wiedzy szukałem. Odbiłem się też kilka razy od kilku forów dyskusyjnych. Czemu? Bo najczęstszą odpowiedzią było - "To już było, poszukaj". A na przekazanie mi najbardziej podstawowej wiedzy i ewentualnie odesłanie do dalszych jej źródeł wystarczyło poświęcić 10 do 15 minut. Nikt nie poświęcił..

Oczywiście szukałem, ale jak trudno jest znaleźć konkretne informacje na forach liczących po kilkasettysięcy postów wie każdy, kto próbował kiedyś coś takiego znaleźć. Praktycznie można powiedzieć, że jest to niemożliwe. Dlatego się pyta. A kto poświęca czas na forum i chce pomóc innej osobie odpowiada, ewentualnie wskazuje miejsce, w którym znaleźć można informacje. Kosztuje go to nieporównywalnie mniej czasu niż osobę, która jest na forum po raz pierwszy i po prostu nie wie, co i kiedy było omawiane.

Gdybym na taką osobę wtedy trafił, prawdopodobnie zaoszczędziłbym dobre kilka miesięcy jeśli nie lat..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline