Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.07.2006, 06:47   #1
DeMoN 85
Bywalec

Data rejestracji: 08.04.2005
DeMoN 85 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Unhappy Dziwny problem (prawdopodobnie) ze sprzętem

Witam. Nie wiedziałem gdzie napisać tenwątek ale mysle że "off topic" sie do tego świetnie nadaje. Może przejde od razu do rzeczy.
Parametry kompa
płyta - "AS Rock K8NF3"
Procek - Semphron 2800
Grafa - Radeon x700 (na AGP)
Nagrywarka - LITEON SOHW 1653S
CD-ROM - LG (modelu nie pamietam a mam go odłaczonego od kompa) GRC ?
Twardziel - 80gb SAMSUNG

Problem polega na tym że, jak włączam kompa to zanim wyskoczy ten ekran startowy WIN XP (co pod tym napisem takie kreski latają) to widze tą białą linię na moinitorze która ładuje (z tego wynika) ekran ładowania systemu a całe te ładowanie trwa około 3 min (+,- 1min). Na dodatek CD-ROM w DOS'ie chodzi bez problemu natomiast w WINDOWS'ie jak mu wsadze płytke to sie wiesza cały komp, ale z koleji jak ją wyjmę to komp ruszy i nie wymaga restartu. Dodam, że wcześniej miałem ten sam sprzęt oprócz płyty i procka (athlon 1,7). Jak pozamieniałem miejscami nagrywarke i CD-ROM (przełożyłem nagryware na "master" a CD-ROM "SLAVE") to przez kilka dni ta biała linia pojawiała się na jakieś 10 sek. a potem znowu to tak wolno chodziło. Odłączyłem CD-ROM ale to dalej nie pomogło. Może ktoś wie czego to może być przyczyna? Dodam że system przez to stawiałem 3 razy w ciągu tygodnia i dalej jest to samo. A Bios w nagrywarce jest wymieniony (ale na starszej płycie wszystko działało bez zarzutu). Byłbym wszięczny za jakie kolwiek propozycje pomocy bo moje pomysły się wyczerpały........
PS. Ponieważ nie któzi są czuli na błędy to tekst sprawdziłem 2 razy i jak jest błąd to og przeoczyłem za co jest mi przykro
DeMoN 85 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online