Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.07.2006, 16:06   #13
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson
13 l LPG vs 7.5 PB
przy meczeniu silnika 1.6 i instalacji II generacji, czyli przecietna przecietnosc
przyżyłem szok Przecież to ~75% więcej! Nigdy z czymś takim się nie spotkałem, a znajomi mają lpg w różnych autach.
Ja bym się pokusił gdzieś przejechać to sprawdzić.

Cytat:
Napisany przez pykson
P.S. z obserwacji - musze oddac honor marce daewo - nie szanuje jej zupelnie, ale spalanie silnikow ten firmy jest naprawde bardzo niskie, i faktycznie przebicie gaz/benzyna w nubirze czy nexii w wysokosci 13/8 jest malo prawdopodobne
Wcześniej woziłem się Tico i przy żyłowaniu autko brał mi ~6-6,5l gazu. Benzyny nie wiem, bo nie jeździłem na niej. Tikacz miał już swój przebieg, bo ponad lub niecałe 150 tysięcy - nie pamiętam dokładnie.
Przyszła szwagierka (chyba ) też ma Tico i przy jej spokojnej jeździe bierze jej prawie tyle samo lpg i pb - około 5l.

Na spalanie i silnik w Nexii nie mogę powiedzieć złego słowa. Jedyne co mnie denerwuje to skrzypiące plastiki :/

Cytat:
Napisany przez frog
A jak myslicie ile bedzie kosztowac instalacja do takiej Hondy Civic 98` 1.4 16V ? Taka jakas lepsiejsza.... Nastawiam sie na 3,5tys. Za malo ?
Jakieś 2-3 miesiące temu kuzyn zakładał do Vecrty B (chyba "dwulitrowca"), butla w kole i płacił 3k zł.

Cytat:
Napisany przez gallus
Korzystając z okazji, że rozmawiacie tutaj o samochodach to mam drobne pytanie (związane z gazem ). Akurat dziś brat kupił Opla Astrę II i mówi, że pali mu się kontrolka od poduszek powietrznych no i teraz "rodzi" się pytanie - jak/czym/gdzie/i czy samemu, można napełnić zbiorniczek, w którym znajduje się prawdopodobnie gaz (azot?) i ile to mniej więcej kosztuje?
Dzięki za odpowiedzi
Podpiąć się pod komputer w aucie, sczytać info i wtedy wiadomo czy to błąd komputera czy naprawdę zostały wystrzelone.