Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.07.2006, 21:40   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
Znaczy sie napisz cos pozytywnego, jako jeden z tematow ma w przyszlosci przydac sie innym osobom w podobnej sytuacji?
Dla mnie to ewidentnie uprawianie spamu na forum. Do zamkniecia sie tylko nadaje.
Nie będę już przyjmował krytyki odnośnie tego tematu (tak wiem, jestem piękny, wspaniały, nie przejmuję się zdaniem innych..). Dla tych, którzy zrozumieli intencję jego powstania może on być naprawdę ciekawym miejscem. Pozostałe osoby niech po prostu trzymają się od niego z daleka.

Cytat:
Uporzadkowania podobnych tematow powstajacyh na forum. Tak mozna sie dowiedziec z Twojej wypowiedzi. W jaki sposob? Bo ja to widze tak. Na przykladzie pisze: Dajesz 4 linki do dyskusji w jednym poscie. Zaczyna sie dyskusja na pierwszy. Po dwoch, trzech postach ktos zaczyna dyskusje na trzeci. Dodatkowo inny uzytkownik wzial sie za analize drugiego, a w miedzy czasie znowu ktos odpowiada na pierwszy. I co sie z tego robi? Chaos i smietnik jeszcze wiekszy niz na... smietniku. I to jest dobre wedlug Ciebie?
Może gdybyś przebywał na forum tyle to ja (chodzi mi o częstotliwość) widziałbyś, ile razy podobne linki umieszczane były w różnych tematach. I jak często na jakiś z nich rozpoczynała się dłuższa dyskusja - ani razu. Temat należy traktować jak przykładowo topic o filmiach w dziale humor, albo śmiesznych tekstach. Jeśli jakiś temat zainteresuje kogoś w szczególności, może sobie i założy osobny topic, nic w tym złego.

Cytat:
Napisany przez Mich@ł
Ludzie, ja już z Wami nie mogę...
Gdzie nie wejdę, tam wiesza się psy na autorze tematu rozprawiając o sensie istnienia tegoż tematu.
Nie przesadzacie trochę?
Interesuje mnie temat - czytam. Nie interesuje mnie - omijam, a nie wchodzę, żeby dodać swoje 3 grosze, co spowoduje zapewne kolejny konflikt.
Za niedługo do każdego zakładanego tematu będzie dodawana ankieta typu:
"Czy uważasz, że ten temat jest zbyt offtopowy, żeby znaleźć się w dziale Off Topic?
1. Tak
2. Nie
3. Nadaje się do śmietnika
4. Pasuje do innego działu forum"

Wbijcie na luz, bo czytanie użalań się o tym, że tematy odbiegają od tematyki forum robi się nudne. Wchodzę do jakiegoś tematu, bo interesuje mnie wszystko, co jest związane z jego tytułem, a nie wątki poboczne o sensie istnienia tematu, które przeradzają się w wątki główne.

:/
Wiesz co, to co napisałeś powinno być chyba wywieszone gdzieś przy wejściu na forum. Są to tak proste i oczywiste zasady, że naprawdę nie mogę pojąć, co jest w nich tak niezrozumiałego dla kilku osób...

Jeszcze jedna refleksja - może brutalna - naszła mnie, jak to czytałeś. Ale napiszę to, bo ostatnie kilka dni wskazują, że - też będąc brutalnym - niektóre osoby 'zapominają gdzie ich miejsce'..

Otóż od trzymania porządku na forum i w ogóle od całej organizacji forum są moderatorzy i administratorzy. To oni decydują o tym, co może mieć tutaj miejsce, a co nie i jak całość będzie wyglądać. Z pewnych względów określone osoby na takie stanowiska zostały wybrane i teraz czy to się podoba czy nie, tak po prostu jest.

Naturalnie każdy użytkownik może - a nawet powinien - zgłaszczać swoje propozycje i uwagi odnośnie funkcjonowania forum. Ale zgłaszać, a nie nieustannie krytykować - po kilka razy i w ten sam zawsze sposób, to samo - i nie podważać decyzji osób, które w tej jednak hierarchii, która po prostu istnieje, stoją wyżej od niego.

Nigdy nie chciałem wprowadzać podziału na lepszych czy gorszych użytkowników forum, bo uważam, że jego społeczność tworzą wszyscy i każdy ma ważny wkład w jego istnienie. Jednak pewien podział jest i nie ma sensu go ukrywać. To moderatorzy i administratorzy podejmują ważne dla organizacji forum decyzje, pozostali użytkownicy mogą co najwyżej w ich podejmowaniu im pomagać. W pewnym stopniu i pewnym zakresie. Ostatnio jednak kilka osób posuwa się za daleko, a na to też trzeba odpowiednio we właściwym momencie reagować..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post