Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.07.2006, 10:25   #18
Desden
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez spit
Ostatnimi czasy zauważyłem dziwny problem, otóż gry gra jest dość obszerna (ponad 600MB), nie wczytuje się. Pojawia się logo PSX i czarny ekran. Prawdopodobnie jest to powodowane rozmiarami TOC'a. Z tym można coś zrobić, czy to kolejny "minus" swapowego odpalania psx'ów na ps2?
Zaden TOC! tu chodzi o moment wczytania pliku licencyjnego tak naprawde.
U mnie wyglada to tak ze konsola meczy plyte własnie w miejscu gdzie sie pojawia logo PSXa i od tego miejsca, jak dalej ruszy jest wszystko okey.
Oczywiscie nie zawsze moze ruszyc, powod? Słaby nosnik to najwieksze prawdopodobienstwo.
Nie ma jakiejs specjalne zaleznosci czy gra NTSC z patchem na PAL konsole,czy sama gra w systemie PAL na jedno wychodzi. Oryginał ten moment przechodzi bez zgrzytnięcia,dopiero gdy pojawi się "backup" stanowi to pewnien problem. Jakas rada? kupuj plyty dobre, aczkolwiek nie ma całkowicie zaleznosci czy verbatim czy esperanza mozesz miec pecha przy obydwu. Mozesz dowoli meczyc konsole układajac gre w roznej pozycji za któryms razem przeczyta ten "magiczny sector" z płyty i bedziesz mógl grac,ale nim to nastapi w przypadku osoby nadpobudliwej, moze nie wyjsc to dobrze