Witam !
Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
Nie no.. ponowię pytanie, ale trochę inaczej.. Ile wy średnio nagrywanie płytek tygodniowo, miesięcznie?
|
No właśnie - ja nagrywam różnie - czasem 1-2 płyty CDR na miesiąc - ale były miesiące, że coś się przegrało itd. - i wyszło 7-8 - ale jak tak policzyłem, to odkąd mam nagrywarkę, wypaliłem około 80-90 płyt CDR (nie liczę CDRW - ale z nich mało korzystam)- więc średnio wychodzi 4-5 CDR na miesiąc
I przy tej ilości - która przecież duża nie jest

- też uważam, że nie warto zbytnio oszczędzać - palę głównie na Pastelach (niestety - ostatnio jedna się nie nagrała, a dwie nagrały się kiepsko - sam nie wiem czemu

) - a jak coś mniej ważnego to ew. na TDK (kupiłem ostatnio i palą się bardzo ładnie) lub na Sony ...
Kiedyś używałem Platinium, ale chyba TDK są lepsze ...
Mniej markowych aktualnie nie używam ...
Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
(...)
To mniej więcej tak jak dla mnie. Test nośnika robiłem może ze dwa razy w życiu. Kupuję trochę droższe płytki zakładając, że będą lepsze i nie będę miał z nimi w przyszłości problemów, ale żeby dokładnie sprawdzać i testować, która minimalnie lepiej wypada, to nie dla mnie.
|
Akurat tutaj się różnimy - na początku jak kupiłem nagrywarkę - i poczytałem na Forum coś niecoś o błędach, testach itd. - to mnie to bardzo zafascynowało

- testowałem wszystkie płytki jakie miałem, robiłem notatki ...
Oczywiście później mi przeszło - aczkolwiek - nadal prawie zawsze po nagraniu robię test jakości - widzę wtedy jak płytka się wypaliła itd. - i raczej wątpię aby ten zwyczaj zaniechał
Pozdrawiam
ro29