Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.07.2006, 11:24   #51
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez adach
Pierwsze słyszę, żeby inwestorzy zachodni byli straszeni komisjami śledczymi.
Najbardziej to zapewne przeraża LG?
Wybacz, ale bum inwestycyjny we Wrocławiu i przybycie inwestorów rozpoczął się za kadencji poprzedniego rządu...
Cytat:
Napisany przez adach
Zdanie jest jedno powstałe jeszcze przed wyborami. Szczegóły są różne i dotyczące przede wszystkim mikro biznesu. Ile takich euro przyszło do nas z zagranicy i ile np. do Czech?
Warto sobie również zadać pytanie - Co się stanie jak od przyszłego roku Węgry podniosą podatki, a wszystko na to wskazuje.
Zdanie jest jedno? Od zawsze wiadomo, jakie poglądy na gospodarkę ma była minister finansów, i że stoją one w całkowitej sprzeczności z poglądami J. Kaczyńskiego. Podczas kampanii wyborczej pokazywano słynną pustą lodówkę, spowodowaną przez liberałów. Nieco później na ministra finansów powołano autorkę całego liberalnego planu gospodarczego PO... Szczegóły są różne i dotyczą przede wszystkim mikro biznesu. Właśnie! O to mi chodzi. Wiadomo, że koncerny pod innym kątem patrzą na kraje, w których chcą inwestować. Mniejsze firmy patrzą jeszcze inaczej i tego typu sprawy są dla nich najważniejsze...
Cytat:
Napisany przez adach
Co ma myśleć inwestor jak 8 mld PLN idzie rocznie z dymem na skutek "pomyłek" kadr zarządzających przedsiębiorstwami i urzędami? Jakie co po chwila. Spójrz jak jest na świecie. Ze szczególnym uwzględnieniem Francji, ale nie tylko.
Ja nie twierdzę, że walka z korupcją i niegospodarnością jest bez sensu i nie potrzebna. Nie chcę tylko, by to było jedyne zadanie rządu. Niech zajmą się tym odpowiednie służby, a rząd wreszcie przestanie wypominać przeszłość wszystkim na około. Niech się weźmie do roboty.
Cytat:
Napisany przez adach
To co ma pomyśleć o kraju, w którym ministrem nauki (!!!) był człowiek bez matury - Francja, premierem był człowiek zaledwie z maturą - Wielka Brytania, na premiera cierpliwie czeka prokurator do chwili wygaśniecia immunitetu - Włochy.
Co ma pomyśleć zachodni inwestor o kraju, w którym historyk (Tusk), nie znający się na ekonomii, wychwala Balcerowicza.
Sam widzisz, że patologie nie są wyłącznie sprawą polską. Tyle, że poziom rozwoju tych krajów jest nieporównywalnie wyższy od naszego. Myślę, że w tej kwestii nie powinniśmy naśladować Francji czy Wlk. Brytanii. Co do pana Tuska, to powiem, że Zyta Gilowska też publicznie chwaliła Balcerowicza.
Cytat:
Napisany przez adach
Jacy nieprzewidywalni!
Nie powiesz chyba, że zachowanie Leppera jest przewidywalne.. Człowiek, który jeszcze niedawno blokował mównicę, palił opony na ulicach, obrażał każdego kogo popadnie teraz uczy wszystkich kultury i elegancji... A pan Giertych? Przewidywalny? Ten człowiek rzuca absurdami na lewo i prawo...
Cytat:
Napisany przez adach
Znowu polecam spojrzenie na to co dzieje się w europarlamencie.
Znowu polecam europarlament.
Widzę, widzę. Pan Maciej Giertych opowiada o bohaterstwie generała Franco
Cytat:
Napisany przez adach
Prezydent był chory!!! Jeżeli masz jakieś wiarygodne dane poza pugastwem GW, to proszę o przedstawienie ich.
Wcale nie opieram się na GW. Prezydent może i był chory, może rzeczywiście z tego powodu nie pojechał na szczyt. Chodzi o jego zachowanie już po tym wszystkim. Brak zrozumienia, że artykuł znajdował się na stronach satyrycznych i wszczynanie tego śledztwa... Jeżeli chcą być konsekwentni, to powinni wszcząć sprawy przeciwko milinom Polaków albo chociaż przeciwko Big Cycowi za ostatnią płytę...
Cytat:
Napisany przez adach
No właśnie po co?
W każdym kraju tak się robi, z wyłączeniem dyktatorów, bo oni nie są poddani wyborczej weryfikacji.
Moim zdaniem nie w każdym...
Cytat:
Napisany przez ed hunter
adach - spokojnie. za przykładem Tuska, Rokity i Gronkiewicz-Waltz trzeba pitolić, że wszystko jest źle i skończy się katastrofą. to nie jest istotne, że nic z tego pitolenia się później nie sprawdza. nie mamy dodrukowanych pieniędzy, inwestorzy nie uciekają, waluty są stabilne itd. trzeba pitolić, że jest źle, źle, źle. nie chce mi się więcej pisać, bo nie po to odpoczywałem, żeby teraz denerwować się pitoleniem panikarzy płynących na klozetowej fali politycznie wykalkulowanego strachu, puszczonej przez przegranych z kretesem politycznych cwaniaczków.
tu nie chodzi o "pitolenie", że jest źle. Bo wcale nie jest. Wiadomo, że nie stanie się katastrofa, że jutro nie będziemy krajem trzeciego świata. Chodzi o to, że gdy inni prą do przodu, my będziemy stać w miejscu... Chcę tylko pokazać, że oni niczym nie różnią się od innych polityków i zależy im jedynie na stanowiskach.

To tyle z mojej strony. Ostatnio stanowczo za dużo polityki na tym forum.

Piwo dla wszystkich

Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 24.07.2006 o godz. 12:53
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post