Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.07.2006, 11:26   #4
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Po ponad dwoch miesiacach przygod z laptopem wiem juz nieco wiecej na ich temat i bede wiedzial na przyszlosc - na co zwracac uwage.

I zdecydowanie laptopy (przynajmniej dla mnie) odpadaja do grania - niewygodnie, dziwnie.., teraz zaluje, ze kosztem wiekszego HDD wzialem lekko lepsza karte graficzna w innym modelu.

Acer odpada na starcie, kuzyn ma juz prawie 1,5 roku a jego notebook wyglada jakby dostal go w spadku ;-).
Dodatkowo czesc plastiku pod klawiatura _odcisnela sie_ na matrycy... (wszystko w tym lapku jest takie gietkie i ma sie wrazenie, ze sie zaraz rozleci). Nie polecam.

Kluczowa sprawa jest tez dobra matryca z dobrymi katami widzenia - i tu najlepiej jakbys zobaczyl je na zywo, ja niestety takiej mozliwosci nie mialem i teraz mecze sie z czarnymi przebarwieniami na filmach itp.

Przydatne okazalo sie wejscie na karty pamieci (komfort przy zgrywaniu zdjec), kamerka internetowa zbedna. Zwroc uwage zeby mial wejscie PCMCIA, bo pozniej pojawiaja sie tematy na forach gdzie ludzie szukaja przejsciowek z jakiegos innego wejscia i sa niezle cyrki...

Warto wziac wiekszy dysk, bo pozniej nie ma mozliwosci powiekszenia go i bedziesz zalowal.
Co do baterii, milo jest jak laptop nie ma przy sobie zadnych 'kabelkow' i dziala ;-), cieszy tez podczas burzy. Ale w tej cenie nie dostaniesz nic trzymajacego dluzej niz 3,5h.
Tutaj kolejna wada Acerow - ich baterie trzymaja BARDZO krotko.

Moj model to Asus A6R-B002, w polowie maja chyba najlepszy wybor (tez do kwoty 3 tys.), teraz wzialbym chyba tego IBMa.

A - i _koniecznie_ cos na Intelu. AMD odpada.

Ostatnio zmieniany przez Smartek : 24.07.2006 o godz. 11:32
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post