Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.07.2006, 12:26   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
Po ponad dwoch miesiacach przygod z laptopem wiem juz nieco wiecej na ich temat i bede wiedzial na przyszlosc - na co zwracac uwage.
Ja mam prawie półtora roku, wiec możemy podyskutować

Cytat:
I zdecydowanie laptopy (przynajmniej dla mnie) odpadaja do grania - niewygodnie, dziwnie.., teraz zaluje, ze kosztem wiekszego HDD wzialem lekko lepsza karte graficzna w innym modelu.
I już się nie zgodzę Mi gra się bardzo przyjemnie i nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy laptopem a stacjonarnym. A jak klawiatura jest niewygodna (dla mnie nie jest), zawsze można dokupić pad.

Cytat:
Acer odpada na starcie, kuzyn ma juz prawie 1,5 roku a jego notebook wyglada jakby dostal go w spadku ;-).
Dodatkowo czesc plastiku pod klawiatura _odcisnela sie_ na matrycy... (wszystko w tym lapku jest takie gietkie i ma sie wrazenie, ze sie zaraz rozleci). Nie polecam.
Panowie.. Powtarzam po raz kolejny, ale nie wyrabiajcie sobie opinii o producencie na podstawie JEDNEGO przypadku! Owszem, Acery nie są notebookami z najwyższej półki, ale nie są też złe. Warto na necie poszukać czegoś więcej na ich temat. Wiem jedno - gdybym laptopa kupował w Polsce, prawie na pewno - ze względu na wydajność i koszty - byłby to Acer.

Cytat:
Kluczowa sprawa jest tez dobra matryca z dobrymi katami widzenia - i tu najlepiej jakbys zobaczyl je na zywo, ja niestety takiej mozliwosci nie mialem i teraz mecze sie z czarnymi przebarwieniami na filmach itp.
Wydaje mi się - choć nie jestem tego pewien - że stosowane matryce akurat są podobne. Owszem jest kilka rodzajów, ale to nie jest tak, jak przy wyborze monitora LCD, że co inny model, to inna jakość obrazu.

Cytat:
Przydatne okazalo sie wejscie na karty pamieci (komfort przy zgrywaniu zdjec), kamerka internetowa zbedna. Zwroc uwage zeby mial wejscie PCMCIA, bo pozniej pojawiaja sie tematy na forach gdzie ludzie szukaja przejsciowek z jakiegos innego wejscia i sa niezle cyrki...
Z czytnikiem kart się zgadzam - bardzo przydatny dodatek

Cytat:
Warto wziac wiekszy dysk, bo pozniej nie ma mozliwosci powiekszenia go i bedziesz zalowal.
Jak jest za mały, wymieniasz bez większych problemów. Co prawda nie w każdym modelu się da, ale w większości tak.

Cytat:
Co do baterii, milo jest jak laptop nie ma przy sobie zadnych 'kabelkow' i dziala ;-), cieszy tez podczas burzy. Ale w tej cenie nie dostaniesz nic trzymajacego dluzej niz 3,5h.
Niestety.. Ale i tak warto na to patrzeć - w zależności co prawda od zastosowania, ale to bardzo ważny element.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post