Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.07.2006, 00:45   #47
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Czy ja wiem. Gdyby obce panstwo dokonalo inwazje na nasz kraj to przejecie sektora paliwowego to dosc racjonalne posuniecie. A ze chce to wrzucic ustawowo to z jednej strony dobrze - beda to dzialania legalne, z drugiej zle - wiadomo jaka to tworzy atmosfere.

Generalnie to czas sobie uswiadomic ile my LEGALNIE tak naprawde mozemy zrobic w czasie inwazji. Prawda jest taka ze niewiele. Baaa nawet jakis mlot podpisal zobowiazanie ze Polska nie wprowadzi kary smierci nawet w czasie wojny. Fakt faktem szanse na cos takiego sa niewielkie, jednak nalezy pamietac ze mamy na wschodzie jednego nieprzewidywalnego goscia, a nasze umiejscowienie na mapie przez lata pokazywalo ze nie jest sprzyjajace.
dlatego napisałem, że nie podoba mi się to w takim kształcie, ale nie negowałem samej intencji tej ustawy. W samym PiSie nie ma jednomyślności w tej kwestii i ja popieram tego posła PiSu, który twierdzi, że trzeba to dopracować, bo pojęcie "bezpieczeństwa narodowego" to szeroka sprawa i można pod to wiele podciągnąć. określenie granic zagrożenia narodowego jest niezwykle trudne, a politycy są chciwi... Znam realia i obawiam się, że politycy chcąc uszczknąć coś dla siebie będą co chwilę dopatrywać się zagrożenia - niezależnie kto będzie przy władzy PiS, PO, SLD itd. Takie coś daje ogromną władzę rządzącym, a nauczony doświadczeniem obawiam się, że poltycy nie są w stanie podołać odpowiedzialności

podoba mi się ta część Twojej wypowiedzi:
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Moim zdaniem raczej powinno sie przyjac ustawe ktora pozwala w sytuacjach zagrozenia skrocic droge ustawodawcza np. do jednego czytania i od razu do prezydenta i natychmiastowe wejscie w zycie, a takie projekty nacjonalizacyjne zeby siedzialy cicho np. w szafie ABW i czekaly na (oby nie nastapil) odpowiedni moment.
czas pokaże co to z tego będzie....