Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.07.2006, 14:03   #567
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag
Skoki prędkości jak poniżej mogą być spowodowane błędami na płytce i/lub pracą HDD podczas wykonywania testu.
Jeśli chodzi o błędy na płycie, to robiąc test tego samego nośnika na innym napędzie nie ma żadnych spadków prędkości (sprawdziłem na Litku). Można by więc przyjąć, że BenQ ma jakieś problemy z odczytem, ale dlaczego wtedy w DVDInfoPro nic się nie dzieje ?. Wada nośnika musiałyby mieć dodatkowo odzwierciedlenie w ilości błędów, a przecież tak nie jest. Spadek na samym początku płyty (który występuje praktycznie u wszystkich), jest u mnie zawsze bez wyjątku przy prędkościach od x6 i więcej.

Co do działania dysku twardego. Większość osób ma już dyski SATA, a to eliminuje możliwość zakłócania urządzeń na IDE. Specjalnie sprawdziłem wykresy w momencie gdy nic kompletnie nie robiłem na komputerze, oraz gdy kopiowałem non stop duże i małe pliki, rezultat był taki, że przy obciążeniu kopiowaniem zakłóceń prędkości było trochę mniej - czyli związek z dyskiem żaden. Do tego równomierność występowania w niektórych przypadkach całkowicie eliminuje tą możliwość.

pozdrawiam