Ja dzisiaj odebralem swoj mozna powiedziec juz drugi cyfrowy aparat!!
Byl to wlasnie Canon A610 + 1GB SD. Jestem zachwycony jakoscia zarowno fotek jak i filmikow [szkoda ze malo sie miesci na tak duzej karcie, no ale coz... nie ma kompresji, a aparat to nie kamera].
Calkowicie polecam ten aparat. Nie wiem jeszcze jak z fotkami w pomieszczeniach i oswietleniu elektrycznym jak i zdjeciami nocnymi bo aparat mam 6 godzin;] Ale chyba beda rewelacyjne

Zoom optyczny 4x wystarczajacy jak dla amatora. Mozna rowniez powiekszyc obraz zoomem cyfrowym do 16x ale wiaze sie to ze strata na jakosci zdjecia tak ze fotki wygladaja jak w rozdzialce 800x600 lub 640x480 [nie wiem dokladnie tak przypuszczam patrzac na jakosc fotki z takim zblizeniem]. Uzytkownicy maja problem z redukcja czerwonych oczu... i chyba z tym bedzie problem gdyz aparat nie robi "przedblysku" tylko ma taka smieszna lampke czerwona ktora swieci sie przed zrobieniem zdjecia. Jak zrobie jakies na wieczor fotki to zobacze doklanie, a tak to wszystko na goraco pisze

Hmmm no co tu jeszcze... jak wspominalem aparat robi rewelacyjne filmiki z dzwiekiem. Mozna podlaczyc rowniez go do TV i krecic filmy badz cykac zdjecia na telewizorze. O przegladaniu filmikow i zdjec nawet nie mowie bo w aparatach za ta kwote to juz chyba standard... Co do wielkosci aparatu to nie jest wcale taki duzy... miesci sie akuracik w dloniach. Mialem do czynienia z mniejszym aparatem Nikon 4600 ale teraz uwazam ze wiekszy lepiej sie trzyma dloni. Akumulatorkow jeszcze nie mam;( Zalaczone baterie wytrzymaly juz ok. 100zdjec i kilkanascie minut filmow i jeszcze sie trzymaja.
Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz
Co do drugiego aparatu to nie mialem go w rekach i dlugo chyba nie bede mial bo canonik bardzo przypadl mi do gustu

oczywiscie jestem amatorem i dopiero zaglebiam sie w fotografie