Dyskusja: Tdk Cd-r Audio
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.07.2006, 21:13   #13
Bestia
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.07.2006
Bestia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszystko już nagrane. Udało się. Zmieniłem nero na starszy (na 6.6.1.4) i pomogło. Zniszczyłem tylko jedną płytę (w zasadzie nie wiem dlaczego) wyglądało to tak że najpierw na próbę po zmianie oprogramowania nagrałem jedną benq wszystko dobrze wiec wrzucilem TDK pierwsza ok druga ok trzecia dupa! ale kolejne ok. Jedyna rzecz to to że po każdym nagraniu wyłączałem Nero i załączałem od nowa. A w przypadku trzeciej płyty nie wyłączyłem nero po nagraniu drugiej... Nie wiem dlaczeog tak sie stalo...

Teraz do rzeczy:
Nagrałem trzy płyty TDK CD-R Audio, Benq (złota) i Verbatim (biała)
Nagrałem to samo i tak samo (prędkość x8 [tyle najmniej pozwolily TDK], nagrywarka LG GCE-8481B, Nero 6.6.1.4, materiał (przygotowany z AudioCD do wav) programem Exact Audio Copy v0.95)

Dla porównania odsłuchałem na sprzęcie Yamaha profesjonalnym (u wujka) ma cały sprzęt w domu łącznie z kablami po kilkaset złoty. Jest typowym melomanem. Sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy. I w samochodzie z audio Clariona (cała zabudowa przygotowana w firmach - www.dobryton.pl i www.autofil.com.pl poszło w nią ładnych kilkanaśie tysięcy).

Moje subiektywne wrażenia są takie (zaznaczam subiektywne bo każdy lubi o innego itd pozatym mam zwykły słuch a nie jak jakiś meloman)

miejsce 1: TDK
miejsce 2: Benq
miejsce 3: Verbatim (co mnie zaskoczyło)

Chciałem Wam wszystkim bardzo podziękować za rady.
Jestem Wam bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

UPDATE
zapomniałem dodać że byłem bardzo zaskoczony jakościa z jaką odtworzył z oryginlanych płyt dzwięk program Exact Audio Copy (do tej pory używałem dBpowerAMP`a). To dośc ważne każdy z 5 utworów przesłuchałem przed nagraniem (wav zripowane na dysk) odsłuch zrobiłem słuchawkami Pioneer`a HDJ-1000 (KLIK) sąsiad jest jakimś tam DJem i mi pożyczył. Co do karty dzwiękowej w kompie to mam Sound Blaster Audigy SE (KLIK) (do tego podłączone Creative Inspire P5800 [KLIK])

Ostatnio zmieniany przez Bestia : 26.07.2006 o godz. 21:26
Bestia jest offline