Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.07.2006, 08:20   #24
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kris
To OK, ale można też sobie tym zaszkodzić. Zgadzam się, że jest oczywiście mnóstwo głupoty wśród adm. państwowej, nie ze wszystkim musimy się zgadzać, mamy prawo obrony i powinno się to robić ustawodawstwem.
O to mi właśnie chodzi. Po pierwsze - nie akceptować, po drugie - jeżeli popełniono błąd (czy to administracja, czy jakikolwiek organ rządowy), oczekiwać jego rekompensaty - nie może być tak, że błędy powodujące krzywdy 'zwykłych' obywateli pozostają bezkarne..

Cytat:
I lepiej wyjaśnić niż olać - takie postępowanie moim zdaniem wzmaga tylko nastroje nieprzychylne - adm. - obywatel.
Zgadzam się i w pewnym stopniu wycofuję z poprzedniej propozycji. Jeśli koniecznością jest jedynie przejście się na komendę, to nie jest to problem. Z tym, że ja już niestety widzę możliwość, że tam okaże się, że nikt nic nie wie, osoby odpowiedzialnej nie ma, a tak naprawdę wszyscy mają to gdzieś i nie chcą pomóc (mówię niestety z doświadczenia). Mam nadzieję, że tak nie będzie, ale niestety jest to dość częsta praktyka..

Cytat:
dura lex sed lex
Nie mam nic przeciwko surowemu prawu. Zresztą jakie by ono nie było, musi się charakteryzywać jednym - kara, czy ogólnie rozumiane konsekwencje jego złamania muszą być nieuchronne i takie same dla wszystkich. Wtedy może prawo stanie się w tym kraju czymś więcej niż tylko zapisem na papierze..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post