Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.08.2006, 20:34   #1
lefty
Bywalec

Data rejestracji: 10.06.2002
lefty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Alcohol 120% i problem z wirtualnym napędem

Witam

Niedawno uaktualniłem sobie program Alcohol 120% do najnowszej wersji. O dziwo, po instalacji w systemie pojawiły mi się dwa nowe napędy CD.
O ile obecność jednego z nich mnie nie dziwi (w końcu to napęd wirtualny, który Alcohol 120% zawsze instalował) to już obecność drugiego mnie nieco zdziwiła
Nazwa tego napędu w menadżerze urządzeń to SCSIalc DVD-CD SCSI CDrom Device a kontroler tego urządzenia to ALCS SCSI Controller. Napędu tego nie widać na liście napędów w samym Alcoholu. Podczas instalacji Alcoholu jest możliwość wybrania elementów instalacji i jest tam coś takiego jak ten ALCS. Ponieważ nie wiem nawet jak taki napęd wykorzystać, odznaczyłem go przy instalacji ale i tak się zainstalował.
Pytanie do Was. Jak to cholerstwo usunąć z systemu? W google, zarówno na stronach www jak i grupach dyskusyjnych nie ma kompletnie nic na ten temat (nawet na cdrinfo, cdrlab czy cdfreaks)

Acha, system to XP Pro z SP2. Ręczne usuwanie tego napędu jak i kontrolera z menadżera urządzeń nic nie daje, po restarcie systemu wszystko znów się instaluje.
lefty jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online