Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.08.2006, 12:30   #674
tomek.xp
sound.vision.soul

Data rejestracji: 31.01.2005
tomek.xp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzisiaj napisze coś o obsłudze płyt DVD RW na nowych biosach a ściślej mówiąc na orginalnym firmware od Pioneer'a dla 111 czyli ver. 1.23 i na tym od TDB dla 111L czyli ver. 1.26
Pierwszy wniosek to że na obu jest tak samo, sprawdzałem na płytach DVD+RW: Traxdata x8 (ID: Ritek) i Omega x8 (ID: Philips) i DVD-RW: Verbatim x6 (ID: MKM), z wymienionych płyt odradzam używanie Traxdata'y nie była rozpoznana na obu biosach tzn. palona była 3.3x z tą płytą miałem największe problemy na BenQ i LG była rozpoznawana jako nie do zapisu nie wiem może mi się trafiła jakaś padaka (miałem tylko jedną sztuke). Natomiast Omeg x8 już miałem troche i generalnie te płyty nagrywają się nieźle nie zamieszczam skanów jakości bo wszystkie jakie mam juz są dosyć zużyte więc jakość jest znacznie obniżona.
Na wyróżnienie myśle że zasługuje Verbatim DVD-RW 6x płyta jest droższa od konkurencji ok. 2x (ostatnio kupiłem za 5,2zł) ale jak się popatrzy na jakość zapisu to widać za co się płaci

Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L   \ DVR-A11\A11XL-verbatim-dvd-rw-x6-6-nagrywanie.png

Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L   \ DVR-A11\A11XL-verbatim-dvd-rw-x6-6-skanowana-x8.png

Ostatnio zmieniany przez tomek.xp : 03.08.2006 o godz. 12:47
tomek.xp jest offline   Odpowiedz cytując ten post