Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.08.2006, 10:23   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!

No ja też teraz mam AMD i dla odmiany chętnie bym wziął INTEL'a, ale... z tego, co się zdążyłem zorientować, to jednak ten Athlon będzie bardziej wydajny, a co więcej będzie wydzielał mniej ciepła!
Czytałem ostatnio jakiś artykuł dotyczący nowszych technologii i jednak jednoznacznie wynikało z niego, że na dzień dzisiejszy lepszym wyborem będzie AMD - wydajniejszy i mniej się grzeje. Intel natomiast jedynie do konkretnych zastosowań biurowych, ale przy ogólnym użytkowaniu nie ma nawet, co porównywać.

Mówię tylko, co czytałem, ale też w tym momencie na pewno decydowałbym się na AMD. Intel tylko do notebooków.

Cytat:
Co do przeznaczenia komputera... owszem gry tak, ale nie tylko.
Bardziej zależy mi na czymś, co pochodzi mi z 1,5-2 lat bez zmieniania czegokolwiek.
Ja ostatnio przy robieniu porządków, znalazłem kilka starych faktur i zobaczyłem, że swój obecny sprzęt (oczywiście składak) kupowałem w.. listopadzie 2002. A do dzisiaj go mam i do dzisiaj bardzo dobrze się sprawuje. Czyli, choć nie wszyscy się z tym zgodzą, według mnie dobrze inwestując (i to niekoniecznie w najdroższe i najnowsze) można i kupić komputer na 3 lata.

Cytat:
Teraz mam Asus A7N8X2.0 Deluxe, Bartona 3200+, 1024MB RAM i GF 6800GS i muszę przyznać, że zaczynam odczuwać dyskomfort.
ekhmm... Zastanawia mnie jeszcze, jak się ten dyskomfort objawia?

Ten mój zestaw, który mam od tych kilku lat to XP 2000+, 1GB ramu, GF Titanium 4200, na płycie Gigabyte 7VRXP i tylko o wymianie karty graficznej powoli zaczynam myśleć. Z pozostałych części nic nie daje mi najmniejszego powodu do przygotowywania się do wymiany.

Cytat:
Kompa planuję zakupić w przyszłym miesiącu, więc ceny powinny być nieco niższe - szczególnie procesorów i kart graficznych - na to po cichu liczę
Nie byłbym taki pewien. Tzn. ze względu na technologię ceny tradycyjnie spadną, ale jednocześnie średnio ceny prawdopodobnie wzrosną, bo będą kończyć się wakacje. A co to oznacza, sam pewnie wiesz. Teraz właściwie jest najlepszy moment na kupowanie nowego sprzętu. Ceny są średnio najniższe w całym roku.

Cytat:
Co do podkręcenia - skoro bez jakiejkolwiek straty można zaoszczedzić (lub zyskać jak kto woli) parę setek, to dlaczego nie skorzystać?
To tak. Ale jednocześnie, jeśli tego przyrostu wydajności tak naprawdę realnie nie odczujesz, to po co robić coś, co na pewno w jakimś stopniu odbije się negatywnie na żywotności sprzętu?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post