Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.08.2006, 23:57   #10
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez rork
Ja mu nie życzę zostania "drugim Małyszem" (z resztą to raczej mało prawdopodobne - sport za mało popularny w Polsce) i wk... mnie to, że jak tylko ktoś osiągnie jakiś sukces, to od razu wszyscy są jego najlepszymi przyjaciułmi i pokazuje go każda telewizja, a jak trzeba było sponsorów żeby poprowadzić chłopakowi karierę to jakoś nikt ( w Polsce) się nie kwapił (co z resztą sam Robert stwierdził w wywiadzie ) ale to jak w przysłowiu "sukces ma wielu ojców ....." (...)
Niestety - masz sporo racji w tym co piszesz ...
Choć nie do końca - po pierwsze - telewizja i media mogą dość łatwo zrobić z F1 ... nasz sport narodowy - wystarczy że wykupią transmisje, będą pisać i mówić na okrągło ...
A po drugie - nie zawsze sukces przyciąga sponsorów i przyjaciół - są po prostu dyscypliny mniej lub bardziej "lubiane" przez media - i np. nawet złoto na olimpiadzie - czego dowodem jest nasza dwójka wagi lekkiej - Sycz/Kucharski - nie gwarantuje znalezienia solidnego sponsora

Cytat:
Napisany przez Weron
Ja tam wcale nie chce aby ktos sie bral za budowanie torow wyscigowych. Niepotrzebny wydatek. Stadiony pilkarskie sa do zbudowania.
Do zbudowania się w Polsce pływalnie - i to nie te 25 metrowe, których kilkanaście ostatnio powstało - ale pełnowymiarowe 50-metrowe - wstyd, że mamy coraz lepszą kadrę w pływaniu, a muszą po świecie jeżdzić trenować ..
W Poznaniu na szczęście wkrótce ruszy budowa basemu 50-metrowego

Cytat:
Napisany przez demek
a ja sie nie zgodze
skoki byly popularnym sportem ale "bum" nastapil w sezonie kiedy malysz wyskoczyl z forma na turnieju czterech skoczni i wtedy skoki staly sie sportem pseudonarodowym
(...)
Racja ogólnie - choć popularność skoków sprowadzała się głównie do Turnieju 4 skoczni - który odkąd pamiętam był zawsze na przełomie roku transmitowany ...

Cytat:
Napisany przez demek
jak w jak w 1993 roku zginal senna to bylem zalamany (...)
Pamiętam to - nie interesowałem się nigdy zbytnio F1, ale czasem lubiłem obejrzeć i nazwisko to było znane bardzo - był to 1 maja i poszliśmy z Rodzicami do (dziś już śp.) Dziadka - i w TV była to wiadomość numer jeden ... najpierw o wypadku, a później o śmierci w szpitalu
Aha - to był rok 1994 a nie 1993 ....

Cytat:
Napisany przez demek
(...)
jesli robert zajmie dobre miejsce (a wierze ze tak bedzie o ile mu sie auto nie zepsuje) to tak jak piszesz, zapewne nastapi bum na f1 - ale czy to zle?
(...)
To nie jest złe - tylko chodzi o to, że trzeba przyjąć jakąś skalę wartości, odniesienia, porównania - obawiam się że jutro dla niektórych ważniejszy będzie występ Kubicy niż (odbywające się akurat też na Węgrzech ) ME w pływaniu ...

W kwestii jutrzejszego występu Polaka - oczywiście trzymam za Roberta (no-omen - mojego imiennika ) kciuki - i życzę mu wielu sukcesów. Nigdy fanem F1 nie byłem - aczkolwiek czasem lubiłem popatrzeć - i wolę już to niż np. tenis - to sport bardzo pasjonujący - mimo iż - jak to ktoś napisał - jeżdzą w kółko przez ileś tam okrążeń - ale te wymiany opon, walka o każdą setną część sekundy, niesamowite silniki, hamulce !! itd. - to pasjonuje ...
Jednak z drugiej strony - to sport elitarny, drogi i niebezpieczny ... i te minimalne róznice - to może strasznie zdeprymować ...

A miejsce Kubicy w jego debiucie ... oczywiście liczę na ... wygraną - przecież po to się walczy i jedzie aby wygrać ...
A bardziej realistycznie - jak ukończy wyścig będzie , jak w pierwszej 10-12 - to będzie dobrze - a jak w pierwszej 8 - to będzie bardzo dobry debiut

Cytat:
Napisany przez pops
może mnie w tv zobaczycie będę miał flagę polski najprawdopodobniej z napisem KRAKÓW, ale jeszcze nie wiem, i flagę tyskie z MŚ z napisem AGH.
Będziemy wypatrywać

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 06.08.2006 o godz. 00:02
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post