Witam !
Cytat:
|
Napisany przez Remix
Witam!
(...)
Co do przeznaczenia komputera... owszem gry tak, ale nie tylko.
Bardziej zależy mi na czymś, co pochodzi mi z 1,5-2 lat bez zmieniania czegokolwiek.
Teraz mam Asus A7N8X2.0 Deluxe, Bartona 3200+, 1024MB RAM i GF 6800GS i muszę przyznać, że zaczynam odczuwać dyskomfort.
(...)
|
Jak napisał już kolega @
andrzejj9 - w czym ten dyskomfort się objawia ??
Bo oprócz najnowszych gier i ew. może obróbki/kodowania filmów to ja nie widzę gdzie ten zestaw może "nie wyrabiać"
Cytat:
|
Napisany przez Remix
(...) Karta za 200zł to chyba do Worda .
|
Bez przesady - do Worda to wystarczy zwykła Riva 32 MB
A dziś za około 200-300 zł można mieć kartę w zupełności wystarczającą dla większości - nie każdy jest fanem najnowszych gier i obróbki wideo (na wysokim poziomie - bo i taka do przeciętnych celów się nada).
Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
(...) Ja ostatnio przy robieniu porządków, znalazłem kilka starych faktur i zobaczyłem, że swój obecny sprzęt (oczywiście składak) kupowałem w.. listopadzie 2002. A do dzisiaj go mam i do dzisiaj bardzo dobrze się sprawuje. Czyli, choć nie wszyscy się z tym zgodzą, według mnie dobrze inwestując (i to niekoniecznie w najdroższe i najnowsze) można i kupić komputer na 3 lata.(...)
|
Ja akurat się z Tobą zgodzę
Np. mój kolega też kupił komputer 3 lata temu - co prawda wtedy dość mocny (ale bez przesady) i oprócz wymiany nagrywarki na DVD - spokojnie go używana i jak na razie nie narzeka.
Czasy kiedy przeciętny - a co gorsza - słaby komputer, po roku - max dwóch latach stawał się stary - były chyba do około roku 2001/2002 - wiem bo jeden z kolegów kupił napawdę super sprzęt z najwyższej półki w roku 1997 - w 2000 roku to naprawdę był już stary komputer z wieloma problemami ...
A im nowszy sprzęt tym jego żywotność ogólnie wzrasta - oczywiście jak widać nie dla wszystkich
Cytat:
|
Napisany przez Remix
(...)Niestety fundusze mam ograniczone... gdybym miał do wydania 10k to bym się nie zastanawiał.
|
Bez przesady - ograniczenie funduszu zazwyczaj jakieś jest - a Ty i tak masz go bardzo duży jak na zakup tych paru elementów komputera
Pozdrawiam
ro29