Cytat:
Napisany przez demek
@andrzej9
to nie jest takie proste jak ci sie wydaje
|
Ja nie mówię, czy to jest proste czy nie, bo nie mam odpowiedniej wiedzy, aby o tym zdecydować. Ale jedno mogę powiedzieć na pewno - jakkolwiek trudne by to nie było, to MUSI być robione! Od tego są odpowiednie służby, żeby zapewniać normalne funkcjonowanie miasta w każdych warunkach (może oprócz zupełnie wyjątkowych, ale padającego przez kilka dni deszczu do takich bym nie zaliczył..).
Cytat:
kanalaziacja w wiekszosci przypadkow jest wystarczajaca do tego co sie dzieje - no ale wybija itp - bo jest niedrozna, zapchana
|
Czy ja wiem.. Część może i tak, ale sporo jest miejsc we Wrocławiu, które są zalane przy praktycznie każdym deszczu. I od wielu lat tak samo..
Cytat:
przeczyszcza a za 2 miesiace to samo. czemu? bo wiekszosc z tych, ktorzy zrzedza, pchaja do niej co tylko sie da i potem maja wielkie pretensje, ze jest zalane...
|
Z czymś takim się nie spotkałem, ale może rzeczywiście jest tak, jak mówisz. Z tym, że to dla mnie też żadne usprawiedliwienie. Mamy służby odpowiedzialne za utrzymywanie tego wszystkiego w odpowiednim stanie i mamy również służby, które odpowiedzialne są na nie dopuszczanie do łamania prawa (a wrzucanie śmieci do studzienek niewątpliwie takim łamaniem prawa jest). Nie chcę tu przyjmowac takiej egoistycznej w pewien sposób postawy, ale naprawdę - co mnie to obchodzi? Jeśli studzienki są zapychane przez ludzi, to należy do takich zdarzeń nie dopuszczać. Na to też idą nasze podatki..
Cytat:
nie jest oczywiscie tak, ze wszedzie jest zrobiona tak jak powinna ale pisze o miejscach gdzie wlasnie tak jest
|
Zawsze z przyjemnością odnotowuję miejsca, gdzie coś jest wzorowo zrobione. Ale obawiam się, że Wrocław pod kątem omawianego tematu jest bardzo daleki od tego..