Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.08.2006, 18:36   #27
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
w mojej (i Pawła) okolicy jest znacznie lepiej niż było a zmagania z wielką wodą są mi znane w tej okolicy od urodzenia prawie - jak zacząłem coś łapać

gdyby nie baseny zbierające wodę utonęłoby kilkadziesiąd posesji, gdyby nie pogłębienie ich utonełoby kilkanaście. przed rondem taka woda była nawet przy małych opadach. pogłębili rowy i jest źle - za mało pogłębili.

rondo jest nowe - ktoś może dał ciała, ale nie koniecznie. woda wybiła. bo kanalizacja się zapchała od śmieci - sam widziałem.

jak kt5oś ma zamiar nadal wszystko porównywać do 'naszego chorego kraju' to niech lepiej pojedzie gdzieś na wakacje.

rycho przepraszam, że to odpowiedź na twój temat, ale poleciało.
Paradoksalnie 'uratowala' nas susza, bo te kaluze bardzo sprawnie wsiakly w proch zwany zwyczajowo ziemia, ale jezeli takie niespodzianki powtorza sie w tygodniu kilka razy, to nie bedzie to wygladalo za dobrze.

Mnie tez zastanawia ze ta studzienka ktora sie najbardziej wywalila (razem z asfaltem) jest przeciez nowa - robili to niedawno ... I to jest najgorsze - zrobic nowe, ale byle jak ...
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post