Witam !
Cytat:
|
Napisany przez rork
Swoją drogą czy ważenie czegoś brutto ma sens ? przecież opony mają prawo się zużyć do stopnia który producent/zespół uzna za bezpieczny, i na logike biorąc to powinni ważyć wszystkie bolidy bez opon. Mam trochę racji czy nie ? 
|
Masz trochę racji na pewno ...
Przywołam wypowiedź Hołowczyca - powiedział, że po prostu niektóre teamy wyważają bolidy na minimum - aby zyskać te kilka kilo - i wtedy jak ktoś popełni błąd - a tutaj był błąd zespołu - nie Kubicy - to jest jak jest ....
A błąd był techniczno-strategiczny - był moment, że tor był już suchy (choć w tym samym czasie chyba amerykanin zmienił opony i miał problemy - więc sam już nie wiem ...) - ale powiedzmy, że był moment, kiedy Kubica miał jeszcze dość dużą przewagę nad R. Schumacherem - i wtedy mógł zmienić opony - miałby w sumie szansę na jedno miejsce wyżej - no i uniknąłby dyskwalifikacji ...
Mnie bardzo zdziwiło to, że 2/3 wyścigu jedzie na jednych oponach - ktoś nie pomyslał jak widać - a wydawało by się, że siedzi w tych boksach sztab ludzi i mają tylko mysleć ... cóż ...
@
andrzejj9 - wiesz - ja też nie będę rozpaczał - ale żal mam i lekką wściekłość - bo jak powyżej napisałem - ktoś nie pomyslał, albo ktoś za bardzo chciał zdobyć te punkty i liczył na szczęście - najmniejsza tutaj wina samego Kubicy - on swoje zrobił - i tylko żal, że ten debiut zakończył się tak nieprzyjemnym zgrzytem ....
Chyba jedny plus z tego, że człowiek się przez dzisiejszy dzień trochę dowiedział nowego o F1 - szkoda tylko, że w takich okolicznościach
Ale cóż - trzymamy kciuki za Roberta - oby już nie zaliczał takich - niezawinionych wpadek
A podobała mi się jego wypowiedź po wyścigu - że była szansa na podium - widać, że mierzy wysoko - i tak trzymać
Pozdrawiam i
ro29