Witam !
Dzień się kończy więc wypada napisać małe podsumowanie
Dla mnie był taki sobie ogólnie - aczkolwiek zdecydowanym plusem były emocje sportowe, których nie zabrakło - i to z polakami w rolach głównych ...
Zaczęło się rano jak znalazłem w necie informację, że kiedy jeszcze spałem, siatkarze wygrali z Japonią 3:0 - gratulacje dla nich
Następnie o 14 kolejne emocje - wyścig Kubicy - niestety - sami wiemy jak się skończyło - ale mimo wszystko - Robert zanotował bardzo dobry występ w debiucie - choć sam nie wiem czy to traktować za pełny debiut ??
Jednak choć finał był smutny za postawę i mocniejsze bicie serca - podziękowanie i gratulacje
A później - esencja dnia - czyli finały ME w pływaniu - i na początek niespodzianka - wspaniały występ Bartka Kizierowskiego - złoto i rekord mistrzostw europy (oczywiście i Polski) - wielkie brawa !!!!
A po paru minutach - wspaniały wyścig Otylii - choć na nią każdy liczył - ale zrobiła swoje i wielkie je dzięki za kolejne złoto i ME !!
Do tego 5 miejsce Agaty Korc - te mistrzostawa były ogólnie bardzo udane - co prawda niektórzy zawiedli - ale 8 medali - w tym 5 złotych - to jednak i tak bardzo dobry wynik - gratulacje dla Otylii - za wspaniały powrót do elity !! - dla Pawła Korzeniowskiego, dla wspaniałej sztafety, będącej połączeniem młodości i rutyny, dla Kuczki, dla Baranowskiej i dla naszego weterana, który jak wino - im starszy tym lepszy - Bartka Kizierowskiego !!
To były naprawdę wspaniałe dni
I na koniec - ciekawe podsumowanie:
http://sport.interia.pl/inne/plywanie/news?inf=778021
Cytat:
Napisany przez rycho
To ona jeszcze nie siedzi?
|
Kolejny, który chciałby widzieć Otylię w więzieniu

... ludzie opamiętajcie się - to był wypadek - ciekaw jestem jakby taka sytuacja przytrafiła się komuś, kto takie sądy wygłasza - albo komuś z bliskiej rodziny - to czy tak ochoczo widziałby go w więzieniu ...
Otylia wyrok dostanie - i jak zdecydowana większość w takiej sytuacji - w zawieszeniu (a czemu miało by być inaczej ??) - i już dziś jej współczuje tego stresu ...bo mistrzostwa świata już w marcu 2007 ...
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)
Nie chciałem tego tematu tutaj poruszać, ale przyznam, że obserwując występy Otylli, nawet dopingując jej jako Polce, czuję pewien.. 'niesmak' wiedząc, że kary za to, co zrobiła, raczej nie poniesie (a przynajmniej nie w wymiarze takiej, jak każdy inny, przeciętny obywatel). Nie życzę jej źle, ale jednak pewien niesmak pozostaje..
|
Wiesz - ja też w jakimś małym stopniu też czasem o tym pomyślę - ale Ona to bardzo "czuje" - choćby ten symboliczny gest po pierwszym ze złotych medali - czy czarna opaska na ręku z imieniem brata - karę za to ponosi i ponosić będzie do końca - a to przecież był wypadek ...
Może się ze mną nie zgodzicie - bo sam to mówię z przymróżeniem oka - ale zdobywając medale, wygrywając - w jakimś stopniu odpokutowuje tamten błąd - sprawiając nam wiele radości ...
A już jutro zaczynają się ME w lekiej atletyce - trzeba będzie pomyśleć chyba o założeniu tematu

- żeby nie było znowu tak jak w przypadku ME w pływaniu - my wygrywamy a na Forum cisza jakby nic
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego tygodnia
ro29