Witam !
Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!
No oczywiście, że dyskomfort odczuwam w grach.
Mam LCD, więc muszę wszystko odpalać w rozdzielczości 1280x1024 do tego 32bity i AA i wysokie detale i już jest 25-30 klatek, a dla mnei to mało, bo jednak widzę kulawość mojego kompa.
Należę do takich osób, że jak już gram w coś, to lubię wykorzystać pełne walory danej gry (chodzi mi oczywiście o efekty wizualne).
Wieczorkami lubię sobie pograć w BF2, ale jak dam maksymalne detale to niestety klatkuje nieco
Wiem, że pewnie niektórzy powiedzą, że przesadzam, ale każdy ma jakieś inne zboczenie.
Wiem również, że moje fundusze są spore - jak już kupować to coś, co mnie w pełni zadowoli - takie mam podejście.
Sprawa w sumie się już rozwiązała - obstaję przy platformie Core 2 Duo.
|
No to chyba wreszcie się sprawa wyjaśniła w pełni

- fascynat gier z kolegi - teraz to już rozumiem - i to żadne zboczenie raczej

- każdy ma jakieś hobby
Jak wiadomo gry są tym elementem oprogramowania, dla którego w jakimś stopniu trzeba wymyślać coraz to nowsze procesory i karty graficzne
Cytat:
Napisany przez rork
Jak ktoś ma zamiar zmienić całe "bebechy" komputera to core duo wydaje sie rozsądnym i długo dystansowym rozwiązaniem (wydajność wystarczy na, moim zdaniem, 4-5 lat) i wystarczy za jakiś rok półtora zmienić kartę graficzną na dx 10 by być " na topie"(...)
|
Ja się zgodzę z powyższym w 99% - ale dla kolegi, który jest fascynatem gier - 4-5 lat to już dwie epoki conajmniej
Pozdrawiam
ro29