Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.08.2006, 09:28   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kris
1. Porozmawiaj z promotorem o wyglądzie pracy.
(...)
Ale jeszcze raz powtórzę - ustalaj wszystko z promotorem, chyba, że dał wolną rękę...
Już o to pytałem - mam wolną rękę.

Cytat:
2. Jeśli to, co zamieściłeś, to skan książki, to raczej jest to robione za pomocą oprogramowania DTP.
To czyjaś praca magisterska, którą znalazłem na internecie. Jest pod tym adresem:

http://www.aresluna.org/attached/usa.../mastersthesis

Bezpośredni link --> http://www.aresluna.org/attached/dow...tersthesis.pdf

Ale niewykluczone, że pisana była przy użyciu innych programów..

Cytat:
Ja miałem pracę w Arialu CE - nie Narrow - to zbyt ściśnięta czcionka moim zdaniem. I polecam Ariala ze względu na to, że jest przejrzysta, prosta czionka, po prostu elegancka. Ta ze skanu, to IMHO nadaje się do gazety komputerowej, nie do poważnej pracy.
Ładna jest też czionka DIN, ale jest cholernie droga.
Nie, Narrow-a nie biorę pod uwagę, podałem tylko jako przykład. Nad zwykłym Arialem jeszce się zastanowię (muszę pozmieniać większe partie tekstu i zobaczyć, jak współgra z grafiką itp.), chociaż też wydaje mi się taki trochę za 'surowy'. Dobry do bardziej technicznego tekstu, ale ja jednak piszę o różnych zagadnieniach, gdzie wolałbym coś.. trochę 'bogatszego' (oczywiście bez przesady..).

Ta czcionka DIN rzeczywiście jest ładna, ale raczej nie planuję nic w tym celu kupować. Może później, jeśli praca będzie opublikowana, co jest brane pod uwagę, ale na razie wystarczy to, co jest darmowe. Poprzeglądam jeszcze strony z fontami i może znajdę coś ciekawego.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post