Cytat:
Napisany przez nimal
nie uzyjesz tylko jesli nie sprobujesz - jak zobaczysz wykresy 3D wygladajace jak generowane w 3DMax  , jak bedziesz musial nadac styl i wcisniesz F11, jak wlaczysz nawigator dajacy mozliwosc interaktywnego przeszukiwania wszystkich elemetnow z podzialem na podgrupy (chyba F4)... to juz bez tego nie bedziesz mogl pracowac...
|
ahh...
Cytat:
mialem podrecznik do SO dolaczony do wersji 5.2 - ponad 1000 stron, ale bardzo przystepnie napisane i sensownie podzielone na zagadnienia - niestety plyte orginalna juz dawno moja corka dostala do zabawy, wiec nie wspomoge...
|
Takie 'domowe' dystrybucje są - z tego, co swego czasu patrzyłem - po ok. 100 złotych (z groszami), więc tyle mogę zainwestować. Ale poszukam na forum i w skrzynce pocztowej, bo kiedyś dostałem reklamę całkiem ciekawej i chyba (chyba..) jej nie skasowałem.
Cytat:
pamietaj tylko - formatowanie czegokolwiek to style, a wszytskie style znajduja sie w zakladece... FORMAT 
zanim cos sformatujesz - zrob styl, USTAW NASTEPSTWA STYLOW (bardzo pomaga), i nadaj styl fragmentowi
NIGDY nie formatuj niczego recznie - zawsze styl
NIC NIE NUMERUJ, szczegolnie rozdzialow - nadawaj im style
potem zrob (z menu) konspektowa numeracje rozdzialow i tylko wybierz ktorym stylem jaki poziom
generalnie - zapoznaj sie z przyciskami nawigacji i juz sam dojdziesz do wszytskiego
pamietaj, ze z kazdej tabelki dane mozesz zaznaczyc, prawy klik i masz opcje akusza kalk,
|
Wieczorem zainstaluję i pobawię się trochę. Później ewentualnie się o coś konkretnego spytam, ale dzięki za wstępną instrukcję
Cytat:
a wtedy wykres to kwestia kliku - tu pracujesz caly czas w jednej aplikacji a nie miotasz sie jak w Office miedzy arkuszem a wordem
wykresow nie rysuj - napisz dane, zaznacz i kaz na tej podstwie narysowac wykres - wyjdzie lepiej
|
Wykresów za dużo nie mam. Właściwie.. jak tak na szybko myślę, to chyba ani jednego. Schematów i zdjęć trochę, ale wszystko wklejone jako obrazki, więc edycja mi niepotrzebna. Natomiast mam ze dwa albo trzy schematy zrobione w Visio. Jak z tym programem - nie gryzie się z OO? (wieczorem potestuję, ale może masz jakieś doświadczenia)
Cytat:
itd itd - OO to moja wielka milosc choc przez lata stracilem juz czesc bieglosci w tym programie
|
Pamiętam, że kiedyś miałem przez jakiś czas zainstalowanego bodajże Writera. I.. sam nie wiem, czemu wróciłem do Worda, bo podobał mi się..
Cytat:
edit: jeszcze jedno - kazdy spis oo generuje sam, jesli chcesz
wszystkie mozliwe spisy, okna danych itd to INDEXY - sa one interaktywne i moga sie same aktualizowac, jesli chcesz tego
|
To mi się przyda, bo chcę zrobić kilka różnych spisów - między innymi ogólny spis treści, spis szczegółowy, tabele, rysunki itp. A jednocześnie nie mogę tego zrobić teraz, bo jeszcze będę coś dopisywał, więc zmieni się numeracja stron, dojdą nowe tematy itp. Automatyczna aktualizacja byłaby tu więc idealnym rozwiązaniem
Ok, dalej jestem przekonany. Wieczorem szukam plyty i instaluję. W międzyczasie poszukam na forach, jakie są dobre dystrybucje.