Cytat:
Napisany przez icemac
kupiłem na www.home.pl serwer "business starter" 151 netto za rok i domenę icemac.wroclaw.pl 14,90 netto za rok
moze nie są najtańsi ale sumienni, solidni i nie ma z ich serwerami problemów 
|
Mówisz, że nie było takiej sytuacji, żeby coś nie działało, albo była jakaś inna dłuższa awaria?
A jak z obsługą klienta, szybko odpowiadają? (i sensownie)
Mógłbyś też podać linka do tego, co wykupiłeś? Sprawdzę zaraz ich ofertę, ale na wszelki wypadek, gdybym przegapił tę opcję.
150 złotych to trochę dużo, ale do tego przeznaczenia potrzebuję coś pewnego, a nie chciałbym też już zmieniać później serwera, bo przenosiny Joomli z tego, co widziałem, to nic miłego..
------------------------------------
EDIT
Hmmm... nie wiem, czy dobrze patrzę, ale wygląda, że Home ma w sumie tylko trzy oferty dotyczące serwerów.. Prawda to?
No ale zakładając, że tak. Ta opcja za 150 złotych w promocji rzeczywiście wygląda całkiem przyzwoicie:
http://home.pl/serwery
Mam kilka pytań z nią związaną, może ktoś będzie mógł pomóc:
1) Czy pójdzie na tym bez problemu Joomla?
(i co tak właściwie Joomla i inne tego typu systemu potrzebują? PHP na pewno, ale coś jeszcze?)
2) Do osób, które z home korzystają - jak wygląda panel administracyjny? Czy jest w miarę sensownie przemyślany i zorganizowany? (to akurat jest rzecz, która nie podobała mi się w ovh.org)
3) Podobnie do osób korzystających - jak wyglądają dostępne (w podstawowej wersji) statystyki oglądalności strony? Czy pokazują informacje takie, jak: ilość odwiedzin poszczególnych stron, strona z której przyszedł odwiedzający, system operacyjny którego używał, godzina o której odwiedził stronę?
4) Do wszystkich, którzy mieli doświadczenie z różnymi firmami hostingowymi - czy warto płacić trochę więcej i zakładać konto w home.pl?
5) Jeszcze pytanie odnośnie obecnej promocji - pomijając obniżkę cenową można jeszcze wziąć albo kupon na AdWords w Google, albo Open Office'a w różnej dystrybucji. To drugie akurat idealnie trafiło, bo i tak zastanawiałem się na kupnem, więc jeśli dostanę za darmo coś, na co planowałem wydać ok. 110 złotych, to zaczyna to być całkiem atrakcyjna oferta. Ale może lepiej wziąć ten kupon do AdWords za 200 złotych? Korzystał ktoś może z tego?
http://home.pl/promotions
Do tego konta wziąłbym pewnie jeszcze domenę regionalną, która w home.pl jest za 14.90. To też trzeba przyznać atrakcyjna oferta, bo zwykle o ile dobrze kojarzę są po ok. 50. Chyba się więc zdecyduję, ale jeszcze interesują mnie kwestie wymienione wyżej.