Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.08.2006, 17:56   #18
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
wstawiajac pole tekstowe word tworzy 2 obszary - 1 jest traktowany jako obrazek i zaleznie od ustawien "odpycha" tekst a drugi to samo pole tekstowe. Z tego pierwszego robisz margines na stronie na ktorego obszarze pozniej mozesz dowolnie wstawiac pola tekstowe. Nastepnie za pomoca ctrl+v vtrl+c musial bys ten marginesowy obszar skopiowac i wkleic na wszystkie stronki... lub

Tworzac pole tekstowe lapiesz samo pole i wyciagasz poza ten obszar, obszar zaznaczasz i usuwasz a pole kopiujesz sobie za pomoca ctrl+c, zwiekszasz margines w calym dokumencie i potem wklejasz sobie na nim pola tekstowe - zauwaz ze one nie wchodza w interakcje z tekstem wiec mozesz je dowolnie na marginesach w potrzebnych miejscach ustawiac.

rzecz robiona zarowno pierwszym jak i drugim sposobem wyglada tak (sorry za jakosc):

edit - pamietaj zeby polom tekstowym usunac ramki
W sumie to jest to całkiem niezły pomysł Dzięki za pomoc

Tylko.. na razie, jak pisałem wyżej, popróbuję trochę z Open Officem, a nie wiem, czy tam jest tak samo (domyślam się, że raczej pisałeś na przykładzie Worda). Ale pewnie też da się to zrobić. Efekt w każdym razie mi się podoba, o czymś takim właśnie myślałem

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post