Witam !
Cytat:
Napisany przez Predi
na cale szczescie mam konto studenckie (2zl na miesiac) + inteligo (1zl na miesiac)
wiec az tak bardzo mnie nie zdzieraja (na razie )
|
Musisz mieć dwa konta ?? - bo jeśli tak, to ja bym wybrał kombinację Inteligo i mBank - po prostu chyba szkoda tych 2 zł na konto studenckie (też kiedyś takie miałem, ale wtedy bankowość internetowa dopiero się rozwijała - z ciekawości mogę podać, że jak zakładałem to prowadzenie nic mnie nie kosztowało - ale szybko się to zmieniło ...)
Chociaż - mam kuzynkę, też ma konto studenckie w PKO i narzeka na te 2zł - ale jak jej zaproponowałem Inteligo czy mBank - to stwierdziła, że nie skorzysta, bo za dużo się nasłuchała o ryzyku związanym z internetowymi bankami - cóż ...
Ja prawdę mówiąc dziś - mając łącze stałe - nie wyobrażam sobie nie mieć dostępu do konta przez Internet - niezależnie w jakim banku - to naprawdę wygodne - sam jeszcze ponad rok temu nie miałem i wiem ...
@
Prezesik - prowadzenie konta w Inteligo nie jest do końca darmowe - no chyba, że nie masz karty - bo przecież za kartę płaci się 0,99 zł co miesiąc.
No i za samo konto jakby było na nim mniej niż 100 zł to też niestety jest opłata ...
@
Jabba the Hutt - akurat chyba BPH należy w kwestii kont do jednych z droższych banków - po drugie Ojciec miał w nim kredyt na samochód (tzn. brał w PBK, ale oni się później połączyli - i wspomnienia ma raczej przeciętne - mówiąc łagodnie

).
Ale np. kolega właśnie wziął u nich kredyt hipoteczny - dostał jedną z lepszych ofert, a do tego byli bardzo elastyczni przy kwocie kredytu - niestety konto musiał sobie u nich założyć
Cytat:
Napisany przez Reetou
Już kiedyś pisałem, ale warto powtórzyć
Lukas Bank - ekonto Pro. Jeśli mamy na koncie >10k zł to konto NIC nie kosztuje. Mam od 4 lat, a nie zapłaciłem za nie jak dotąd _ani grosza_. Co więcej, dostaje jakieś bonusy (oprócz oczywiście oprocentowania - obecnie 3%) za posługiwanie się kartami. Wypłata gotówki za darmo w całej sieci Euronetu.
Z czystym sumieniem polecam tą opcję.
|
Kolega też ma właśnie w Lukas Bank i sobie chwali
Cytat:
Napisany przez Predi
(...) ps. zreszta w jakim innym banku, zdarza sie takie cos jak mi, czyli wciecie karty przez bankomat, a pozniej powtorka za 2 tygodnie (ten sam bankomat, pani z banku uparcie twierdzila, ze bankomat jest sprawny i "zdarza sie" )
|
W ciągu ostatnich chyba 4 czy 5 lat koledze się już to zdarzyło min. dwa razy - najpierw z kartą PEKAO S.A., a później z kartę Lukas Banku ...
Mmie ani z kartę PKOBP przez 5 lat, ani przez ostatni rok z Inteligo, nic takiego nie spotkało na razie ...więc nie ma reguł
@
andrzejj9 - w kwestii likwidacji - jak pisał @
nimal - w PKOBP trwało to może z 15 -20 minut - podpisanie 2-3 dokumentów, zniszczenie karty i na końcu wypłata w kasie gotówki ...aha - i na koniec miesiąca dostałem jeszcze ostatni wyciąg ...
Cytat:
Napisany przez Prezesik
Z bankami to jest tak, że każdy musi wybrać to co mu indywidualnie pasuje.(...)
|
Bardzo słuszna uwaga
A ja mam konto w Inteligo - od ponad roku - zadowolony ogólnie jestem - choć nie w 100%. Ale - wszystko zależy, co kto stawia jako priorytet - dla mnie ważna jest np. bliskość darmowych bankomatów - a mam do pierwszego około 100-150 metrów - a ew. do dwóch następnych po około 700-800 metrów jakby co ...
Do tego czasem mi się przydaje możliwość bezprowizyjnej wpłaty pieniędzy w każdym oddziale czy nawet agencji PKO - też mam bardzo blisko.
A wady - przede wszystkim te 0,99 zł za kartę co miesiąc - oraz przelewy też po 0,99 zł - ale akurat ich nie robię zbyt dużo na razie więc jest ok ...
Jednak jak ktoś ma w pobliżu bankomat mBanku i nie robi wpłat - to rzeczywiście ich oferta jest cenowo dużo lepsza - sam niedawno poleciłem ten właśnie bank jednej osobie
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Kolejny powód, żeby PKO BP powiedzieć na zawsze do widzenia..
Czwarty raz w tym tygodniu (raz dziennie próbuję) poszedłem do banku, żeby wypłacić pieniądze i wyszedłem z niczym. W poniedziałek odbiłem się od drzwi, bo byłem kilka minut przez trzecią, a okazało się, że czynne do 14.. Wtorek, Środa i dzisiaj to wejście, zobaczenie kilkudziesięciu osób w kolejce (jedno! okienko czynne!!!) i powiedzenie dowidzenia. Pojadę jeszcze dzisiaj na kilka minut przed zamknięciem (dzisiaj czynne w godzinach 13-19) to możę będą się spieszyć do domu i łaskawie się pospieszą..
Żegnam ten bank bez większego żalu..
|
Mhmm - nie korzystasz z karty ?? A po drugie - nie wiem czemu, ale jakoś mnie zazwyczaj drażni to, jak słyszę jak ktoś narzeka, że jak zobaczy parę osób w kolejce to zaraz ucieka - bez przesady ...
A to jakiś dziwny oddział - albo agencja - mam na myśli godziny otwarcia - aczkolwiek tak czasem bywa - np. na uczelni też ekspozytura PKO otwarta jest chyba do 14 tylko ...
Co nie oznacza, że w PKO nie ma kolejek i tradycyjnego "jednego okienka" - tylko, że inne banki nie zawsze są pod tym względem dużo lepsze - po prostu często mniej klientów mają ...
Pozdrawiam
ro29