Cytat:
Napisany przez Narfi
Witajcie!
Własnie mam zamiar zakupić nową nagrywarkę DVD poprzednią jaką miałem to Lite-On SHW 1635S, niestety wczoraj coś jej się zrobiło nie czyta wogóle płyt CD tylko DVD i to jeszcze je nagrywa a CD zero tylko kontrolka miga i nic... Wracając do tematu wyszukałem dla siebie następujące propozycje:
SAMSUNG SH-S162L czyli z Lighscribe lub bez SAMSUNG SH-S182D - właśnie zastanawiam się która jest lepsza pod względem zapisu i odczytu..
LG GSA-H20L - czytałem opinie że jest bardzo dobra w stosunku do ceny i wydajności, chętnie poznam Wasze opinie na jej temat
LiteOn 16H5S - z LightScribe, biorę też i tą pod uwagę ale z ostatnimi przejściami z LiteOnem mam mieszane uczucia czy się decydować na nią..
Czekam na Waszą pomoc  a może polecicie mi zupełnie inny model w przedziale cenowym 140zł-170zł
|
Miałem zamiar kupić albo
SAMSUNG SH-S182D albo
LiteOn 16H5S. LiteOn lepiej pali, Samsung lepiej czyta. No i obie kosztują ok 120zł. Natomiast widzę, że już kilka osób sugeruje BenQ 1655. Rzeczywiściej jest o wiele lepszy? Nagrywarki potrzebuję do wypalania główniu dużych i średnich plików (od 20MB do ok 1.5GB). Głównie pliki graficzne i muzyczne. Mimo wszystko jest różnica w cenie tych napędów a budżet jest ograniczony. Z góry dziękuję za pomoc.