Mam zamiar kupic juz na dniach nagrywarke DVD.
Bud***380;et do kupna to 200 zl. I tak sobie pomyslalem, zajrze na CDRInfo, bo to sprawdzony pomysl

. I tak zerknalem na opisy nagrywarek, forum poczytalem i takie wnioski wysunalem:
1. Kilka osob na forum poleca jakis tam model LiteOn. Ogolnie to dla mnie Liteony to byly synonimy najgorszych rzeczy

. Ale oczywiscie poslucham sie opini bardziej obeznanych tutaj uzytkownikow

.
2. Na glownej stronie CDRInfo w top15 nagrywarek DVD widnieje taka nagrywarka:
LG GSA-4167B
3. A na forum chyba najczesciej polecana jest Benq 1655.
Wiec, ktora wybrac? O Benq slyszalem tylko same dobre rzeczy, o LiteOnach nienajlepsze, a LG to mialem tylko denne napedy CD Rom, ktore nic nie umialy przeczytac

.
Aha i jeszcze moja mala refleksja mam juz zacna nagrywarke CDR Samsunga SW-252B, na ktorym sie nie zawiodlem zbytnio. Wypalal super plytki, jak i odczytywalem wszelkiego rodzaju zabezpieczenia. Ale rok temu zakupilem sobie nagrywarke Tosiba-Samsung DVD SD-R5372 i tu juz mam wiele watpliwosci co do dzialania. Niby odczytuje plyty dobrze (zabezpieczen w ogole nie rusza), nagrywa slabiutko i ma problemy z buforem i jest starsznie dlugi czas dostepu

.
To jaka wybrac teraz nagrywarke, by spelnila moje oczekiwania ? Zastanawiam sie wlasnie nad ta LG GSA-4167B albo tym Benq 1655, ale inne propozycje tez rozwaze.