Mialem Yamahy i mialem Plextorki... Do tej pory mam pierwsza nagrywarke Yamahy, jaka wyprodukowala - Yamaha CDR-100 ( 4x4 ).
Zaplacilem za nia 9.000 zl. Ale oplacalo sie. Wtedy jeszcze stalem na gieldzie i wypalarka zwrocila sie bardzo szybko... Co ciekawe, i za razem smutne, byl to NAJLEPSZY model jaki jamaha wyprodukowala, do dzisiaj ta nagrywarka chula w kompie mojej siostry. Wypala i czyta plytki :-))). Jedyna niedogodnoscia, jest wkladanie plytki za kazdym razem do CADDY - weterani powinni wiedziec co to jest ;-))
Nastepne modele Yamahy juz nie byly takie dobre, mialy rozne wady; awaryjnosc, slaba jakosc wypalania CD, kaprysnosc... ITD. Mialem 5 kolejnych modeli... Dzisiaj Yamaha chwali sie modele F1, ktory uwazam za udany model, choc nie tak udany jak wspomniana CDR100.
Co do plextorka. Hmmmmmmmmmm. Dla mnie Bomba ! Biorac pod uwage caloksztalt, to Yamaha miala duuuuzo wiecej wpadek niz Plextor ( bez porownania !!! Mam w tej chwili 3 Plextorki 8x ( SCSI ), 124TS ( 12cdr/ 4xcdrw - SCSI ). no i najnowszego 48/24/48. Osemke mam z sentymentu ( bo mi zal sprzedac ;-)), 12 SCSI mam do audio, a najnowsza kupilem bo tak ;-))) Lubie Plextorki i mam do nich slabosc. Moze wydac sie to komus chore, ale prawda jest taka ze stac mnie na to i dlatego bawie sie w to... Po za tym to wcale nie takie drogie hobby, co maja powiedziec Ci ktorzy maja slabosc do kobiet - bez opamietania ( he he ). Ja takiej slabosci juz nie mam, odkad nosze obraczke ;-)...
Wracajac do tematu, nagrywarka, jak sama nazwa mowi ma sluzyc do nagrywania !!! Wiec pomijajac wszystkie wodotryski, Plextor wydaje sie lepszym rozwiazaniem. Oczywiscie wybor zostawiam Tobie.
Pozdrawiam i zycze udanego weekendu.
PS. Potrzebuje jeden plik z instalacyjnej plytki Office XP PL, jezeli ktos moze mnie poratowac to niech zostawi mi wiadomosc w skrzynce.