Cytat:
Napisany przez nimal
tak 
prawda ze proste i piekne?
cokolwiek zmienisz - zaktualizuje sie 
|
Niezłe, przyznam.. ale jest jeszcze jedno ale
Wracam do tego F11, o którym mówiłeś wcześniej, a konkretnie tworzenia styli. Bo jeśli potrzebuję osobny styl do każdego rozdziału, a tych mam koło 20, to wpisywanie tych wszystkich danych, które są identyczne (bo różnica jest tylko w zawartości nagłówka i czasem stopki, jak chcę wyrzucić numer strony) jest bez sensu. Przynajmniej ręcznie.
Więc jeszcze raz, w jaki sposób je przekopiować. Według instrukcji, tak jak zrozumiałem, wziąłem utworzyłem nowy styl (Nazwałem go "Rozdział 3") i po wypełnieniu wszystkich rubryk przycisnąłem F11. Oczywiście nic się nie stało, ale zatwierdziłem go i poprzez Utwórz nowy (przyciskając prawym na nazwie stylu "Rozdział 3" i wybierając "Nowy") chciałem utworzyć kolejny. Ale wszystkie ustawienia są wyzerowane (domyślne) i wszystko trzeba zmieniać jeszcze raz.
Gdzie tu popełniam błąd?
(chodzi mi o to, aby można było utworzyć x identycznych styli, ale o różnych nazwach)
----
EDIT
Ehh.. czemu, jak już napiszę pytanie, to znajduję na nie odpowiedź.. Nie zrozumiałem tego sformułowania 'z zaznaczenia'. Dopiero teraz znalazłem, że jest taka funkcja i jak poprzez nią tworzę nowy styl, to rzeczywiście wszystkie dane się zachowują..
Sorry za zawracanie głowy i dzięki za pomoc

. Może na chwilę starczy mi tej wiedzy