Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.08.2006, 13:37   #52
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok, po kolei

(przy okazji - pierwszy post edytować mogłeś )

Co do pierwszego posta, czyli instrukcji, to zaraz będę sprawdzał, ale podejrzewam, że zadziała i znowu okaże się, że przegapiłem jakąś funkcję Ehh.. trzeba jednak zainswestować w jakiś podręcznik, bo help - mimo, że dobry (naprawdę sporo rzeczy już w nim znalazłem) - to jednak pewne ograniczenia ma. W każdym razie.. dzięki za pomoc (znowu )

Cytat:
jeszcze drobne uwagi:
- swietny opis OO jest na polskiej stronie WikiPedii
A to zaraz sprawdzę, tam przyznam nie szukałem.

Cytat:
- spacja nierozdzielajaca (i inne znaki nierozdzielajace) wstawia sie tak jak w WordPerfekcie czy innych pakietach, a nie tak jak w Office - czyli ctrl+space a nie ctrl+shift+space
Szczerze mówiąc to tych znaków nierozdzielających nigdy jeszcze nie stosowałem, ale coraz częściej zaczynam się zastanawiać, czy może by nie spróbować. Zapamiętam w każdym razie skrót.

Cytat:
- plik najlepiej eksportowac do pdf przed wydrukiem (ta uwaga dotyczy wszystkich mozliwych pakietow biurowych), bo edytory tekstu przed rozpoczeciem druku dokonuja formatowania pod katem drukarki (Office tez, jezeli ktos w to watpi...) co moze skutkowac (dzieje sie to bardzo, bardzo zadko, ale...) drobnymi przesunieciami w dokumencie
w pdf to jest oczywiscie niemozliwe - w koncu pdf to wizualna wersja pliku ps...
Na razie z drukiem nie ma problemów (testowałem różne ustawienia, które od razu chcę podejrzeć 'na żywo', więc już to sprawdziłem), ale spróbuję na koniec. W sumie tego też jeszcze nigdy wcześniej nie próbowałem (nigdy nie miałem potrzeby).

Cytat:
no i jeszcze jedna rzecz za ktora OO nie mozna nie kochac
im wiecej piszesz tym wiecej sie pakiet uczy uzywanych przez Ciebie slow
warto, jesli ich nie zna i podkresla na czerwono, dodawac je do slownika
bo slowa uzywane najczesciej i znajdujace sie w slowniku jako poprawne proponuje na bierzaco po wpisaniu 3 pierwszych znakow
po koniec mojej pracy mgr praktycznie pisalem po 3 litery, enter, koncowka i znowu 3 litery, enter... naprawde duzo szybciej sie pisze
No właśnie jak coś dopisuję, to pokazują mi się te podpowiedzi. W sumie to na razie.. bardziej mnie to denerwuje a nie chciało mi się jeszze szukać, gdzie się wyłącza. Ale może spróbować z tego korzystać? Sam nie wiem.. większość pracy już mam napisane, więc na tym etapie mogę więcej czasu przeznaczyć na naukę obsługi, niż rzeczywiście na tym zaoszczędzę.. W każdym razie funkcja jest warta uwagi.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post