Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.11.2002, 22:08   #10
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
odbiegajac na jeden poscik od wypalarek, to musze powiedziec ze lubie i szanuje Yamahe, ALE jesli chodzi o sprzet audio. Mam teraz Amplituner "z gornej polki" wlasnie Yamahy, tak samo DVD ktore jest podlaczone "optycznie" do amplitunera tak samo jak moj SB Audigy... Wszystko napedza bardzo fakne kolumny, a mianowicie, B&W DM 603-S3. Pisze to wszystko po to aby Ci ktorym mowia cos te nazwy zauwazyli ze uzywam dobrego sprzetu... Dobrego dlatego, bo lubie sluchac muzy z jakoscia na jaka zasluguje... BARDZO duza uwage przykladam do kompilacji plyt audio, zgrywam sciezki na EACu, samodzielnie tworze pliki *.CUE, dodaje do nich CD-TEXT, i tak spreparowane pliczki wypalam na CdrWin'ie...

Z grami jak jest - kazdy wie.. Teraz sie gra, a kiedys sie o nich zapomni, albo nowoczesne systemy operacyjne beda niezgodne i nie pozwola uruchomic naszych "zabytkow". Jezeli nie wiecie o czym mowie, to sprobujcie uruchomic np. Monkey Island ( 3 dyskietki ) na obecnych komputerach, albo inne przeboje z czasow "Prince of Persja"... Po prostu nawet taki Unreal Tournament 2003 odmowi posluszenstwa za jakis czas... Juz w przyszlym roku jak wejda nowe procki i systemy 64-bitowe, zaczna sie problemy... A CO POZNIEJ !!!!
Muzyka, to inna sprawa, ona sie nie starzeje i jest ponadczasowa, w najlepszych przypadkach jest jak dobre wino, z czasem lepiej smakuje ;-))) Wystarczy zobaczyc "mloda" ELITE ktora slucha np. Doorsow, HendriXa, KingCrimsona, Oldfielda, Jarra, etc.... Ile ta muza im radosci sprawia....

Wracajac do tematu, Programy i gierki nagrane na CD maja dane potzrebne do korekcji, adresowanie, itd... muza tego nie posiada, dlatego nagrac gierke lub programik umie co druga wypalareczka, natomiast nagrac muzyke z wysoka jakoscia (...) to juz inna historia...

Ja kupujac pierwsza nagrywarke sugerowalem sie wlasnie jakoscia wypalania muzyki,i .... wybralem Plextora. Jest pewna zaleznosc : nagrywarka ktora dobrze wypala Audio, MUSI dobrze wypalac dane...

Pozdrawiam.