Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.08.2006, 15:23   #263
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik
Trochę się nie zgadzam z Twoją tezą o USA.

Przykładów z płonącymi samochodami w Europie, to już wcale nie rozumiem. W USA tego nie ma? Myślisz, że biedni imigranci tam siedzą cicho i cieszą się, że żyją w Stanach. Radują się bo żyją w slumsach, ale zawsze to jest wspaniałe USA. Przecież tam tak samo jak w Europie było, a może i gorzej.

Co do tego wspaniałomyślnego interweniowania, to wybacz, ale właśnie przez takie coś stworzyli tą całą niechęć wobec siebie, zwłaszcza w krajach muzułmańskich.
Popatrz gdzie oni podejmują te interwencje. tylko tam gdzie się opłaca, gdzie mogą zarobić ogromne pieniądze i z daleko od własnych granic.
Zaatakowali praktycznie bezbronny Afganistan, potem wzięli się za Irak wiedząc doskonale, że żadnej broni masowego rażenia tam nie ma.
Ciekawe czemu wspaniałe JU ES EJ nie chce obalić tyranii w Chinach czy Korei Północnej. Proste. Wiedzą, że oni mają tak broń, to po co tam się pchać. Ci ludzie, którzy tam cierpią już nie są tak ważni dla Amerykanów.
Czemu nie chcą obalić dyktatury Fidela Castro? Proste. Za blisko własne granicy. Zaraz by się zaczął napływ imigrantów.

Tak na szybko bo nie mam czasu. We francji plonely samochody bo to sa cieniasy jakich malo (przypomnijmy sobie najbardziej skolaborowany kraj II wojny), a w usa takich rzeczy sobie nie wyobrazam jak narazie. A jak juz to wejdzie wojsko i rozpedzi, bo tu trzeba miec jaja. W europie czekaja az problem sie sam rozwiaze.
Co do obalania rezimow to jak juz napisalem nie ma prostego rozwiazania.
Musisz sobie odpowiedziec co jest lepsze, krwawy dyktator i brak swobod jakichkolwiek wbrew obywatelom, czy obalenie go i ciezka praca nad stabilizacja, bo zawsze znajda sie jakies sily ktore beda chcialy wykorzystac poczatkowy chaos. Przeciez w iraku to juz nie chodzi o amerykanow, to jest zwykla walka o wladze. Wyzynaja sie prostaki nawzajem, wplatajac w to wlasna interpretacje koranu. Nie zapominajmy ze usa sa tam na zaproszenie irakijczykow.
Co do castro-mowilem ze nie ejstem za usa w 100%. No i trzeba logicznie pomyslec, jesli by tak kazdego obalili to by z zolnierzami, kasa i logistyka nie wyrobili i to by byl poczatek ich konca, uchodzcy to tez prawda. hitler, napoleon i inne imperia upadly bo byly uwiklane w zbyt duzo konfliktow.
Skoro arabowie sa tacy wspaniali to ja proponuje ich zwolennikom pojechac do ich kraju i sie przedstawic jako katolik. Skoro sa tacy tolerancyjni jak my to dlaczego niedawno zakazano choinek w miejscach pracy ? (w koncu jestesmu u siebie w europie).

Chiny, korea ? Tylko szaleniec by je zaatakowal. Maja bron atomowa wiec co by szkodzilo takiemu kacykowi uzyc jej podczas ataku ? pozatym mysle ze w chinach zaczely sie pozytywne pzremiany. Wole takze zeby rope kontrolowali amerykanie niz radykalne arabusy. A ty wolisz zeby nagle jej zabraklo przed opracowaniem alternatywy ? Armageddon bez dwoch zdan.

USA nie sa doskonale ale, to jest tak jak z demokracja, nie ma nic lepszego.
Nie chce by mnie w europie obowiazkowo budzil jakis maniak w reczniku na glowie o 5 rano i zapraszal z kalasznikowem do ''pokojowej'' modlitwy. Nie chce by kiedys ktos decydowal za kogo ma wyjsc moje dziecko za maz. Nie chce kiedys dostac kulki za nie noszenie brody lub ogladanie meczu pilki noznej w tv.
Czytalem o watpliwosciach czy aby prawdziwe bylo info o probach ostatnich zamachow na samoloty, ze niby mieszanie tych substancji wywoluje straszny odor i bylo by go latwo wyczuc wiec to raczej nieprawdziwe info wymyslone przez sluzby specjalne by nas kontrolowac. Ale przemilczano fakt ze znaleziono nagrania z tasmami ''meczennikow''. Najlepszym dodwodem na skutecznosc wywiadu jest jak narazie bak zamachow.
Wolimy panstwo europejskie ze wszystkimi wadami i zaletami czy arabskie gdzie grozi smierc za nie posluszentwo ?
Lepsza taka wyrywkowa sprawiedliwosc afrykanska niz arabska slepe karanie.
Wiem ze placze jak poplatany
Temat jest straszanie gleboki i ja go tylko polizalem i sugeruje go nie kontynuowac
Nikogu nie zmuszam do moich przekonan ktore tu przedstawilem.
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post