Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.08.2006, 22:07   #87
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo
Okazuje się, że przebywanie w polu ich działania jest bardzo niebezpieczne, ale to nie jest to o czym my tutaj mówimy .
No.. to się nie okazuje, to wiadomo już od dawna

Chodzi tu ogólnie mówiąc o rezonans, w który mogą (przy określonej częstotliwości) wpaść ludzkie organy i w ostateczności nawet ulec nieodwracalnemu uszkodzeniu. Ale zależy to od wielu czynników, nie tylko samej częstotliwości dźwięku.

Cytat:
Napisany przez Patrix
A co do latania - gdyby ludzie mieli latać; mielibyśmy skrzydła.
A skąd wiesz, że nie potrafią?

Z przykładu może nie do końca latania (lewitacji), ale czynności zbliżonej opisywałem kiedyś podnoszenie ok. 120kg człowieka na dwóch palcach przez cztery osoby (nie wiem, jak wy, ale ja pomimo iż uważam się za silnego, 30 kilo na wyprostowanych dwóch palcach wskazujących nie podniosę - zwłaszcza bez wysiłku).

Cytat:
własnie ci bracia nie eLDeczyli/latali we śnie tylko zabrali się za budowe czegoś materialnego co poleci
Sorry, ale tu właśnie bardzo się mylisz! Nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile wynalazków 'wynalezionych' zostało właśnie podczas snu. Nie podam ci niestety konkretnych przykładów, bo dawno już miałem okazję omawiać ten temat (w związku z czym nie musisz mi wierzyć), ale wiele tych 'natchnień', które spowodowały późniejsze wynalazki, pojawiło się wcześniej właśnie we snach. Na pewno była to czcionka Gutenberga, o ile się nie mylę także żarówka Edisona i chyba także ogólnie elektryczność. Radzę więc nie przeceniać wagi snu i eksperymentowania z nim. Jak napisałem wcześniej - w snach jest ogromny potencjał.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post