Dyskusja: Wspomnienia...
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.08.2006, 00:46   #2
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Animację obejrzałem - ogólnie ładna i ma swoją "głębię" - ale we mnie jakoś wielkich wspomnień nie wywołała - bo chodzi tutaj o wspomnienia o Dziadkach, dzieciństwie, przemijaniu itd. ?? Przepraszam, że pytam, ale pora już późna i może źle kojarzę ...

A czy ja lubię wspominać - oj lubię - należę do tych, dla których historia i przeszłość mają znaczenie. I mógłbym pisać o tym do rana

Ale żeby nie zanudzać - napiszę tylko takie coś - otóż bardzo lubię oglądać filmy czy seriale z tzw. PRL'u - zarówno komedie jak i te bardziej poważne. I przypominają mi one często dwie rzeczy - zarówno opowieści śp. pamięci Dziadka z wojny - kiedy oglądam seriale w tamtych czasów - następnie opowieści Ojca z lat powojennych oraz późniejszych - oraz - kiedy oglądam seriale, których akcja dzieje się w latach 80-tych - swoje własne dzieciństwo ...
Ostatnio na TVPolonia był powtarzany jeden z moich ulubionych seriali - "Kuchnia Polska" - tytuł trochę przewrotny - ale to krótki serial, który "w pigułce" ukazuje nam ostatnie 50-lat naszej historii - i nie raz na tym serialu potrafię się wzruszyć ...
A drugim takim serialem jest "Dom" - to już dłuższa wizja historii Polski od 1945 roku do lat 80-tych - można momentami sporo mu zarzucić - ale mimo wszystko to wartościowy serial ...

A moje prywatne wspomnienia - oj, dużo ich jest - i tych smutnych - ale też pewna część radosnych - np. teraz mamy lato i wspominałem niedawno jak się jeździło z śp. Dziadkiem oraz śp. Wujem oraz Rodzicami do domku kempingowego "Tramp" nad jezioro Lipno, jak pływało się na pontonie ... jak przyjeżdzali kuzyni, Ciotka itd. ... to były czasy

Jednak się rozpisałem ...

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post