Cytat:
Napisany przez pepperman
a gdzie masz te ukryte oplaty? za uczestnictwo w systemie pobierane sa oplaty od kazdej karty, nie tylko kredytowej. sklep moze je sobie wliczyc w cene, nie moze ich jednak doliczyc do rachunku.
a czego oczekujesz? masz latwy i szybki dostep do gotowki. chcac uzyskac kredyt musisz jednak troche nacierpiec sie, ale oprocentowanie jest nizsze. proste i logiczne.
nie jest naciagane.
oprocentowanie tych kart w ostatnich latach i tak spadlo. wcale niemalo.
|
Nie no, w jakim swiecie zyjecie, oczywiscie rozwiazuje sie to w inny sposob. Ceny normalne sa opisywane jako ceny z rabatem, a jak placisz karta, to placisz normalnie, bez rabatu (defacto doplacasz prowizje).
Dodajcie sobie cos do koszyka na
www.znak.pl i zobaczcie na rachunek. W wielu sklepach komputerowych jest podobnie (w jednym sklepie sprzedajacym laptopy w ktorym tak to jest rozwiazane przez jakis czas pracowalem).
Czego oczekuje - ano tego ze kredytowa powinna byc dla klienta TAKA SAMA jak Electron w limitem. W szczegolnosci zebym mogl pojsc do bankomatu i wejsc sobie na wyznaczony debet i nie placic nic przez 21 dni. Wtedy taki debet moglby byc znacznie nizszy (np. taki ktory mi zaproponowano, na takich warunkach jakie opisalem by mi pasowal).
Cytat:
Napisany przez pepperman
chyba czegos nie rozumiesz. masz odpowiednio wysokie dochody to dadza Ci takie warunki. nie masz to trudno. musisz starac sie o normalny kredyt. zreszta kredytowka to nie sposob na zaciaganie kredytu, raczej awaryjne wyjscie w przypadku chwilowego braku srodkow na koncie.
|
Co ciekawe, ja chcialem miec karte kredytowa tylko po to zebym mogl sobie wziac na kilka dni kase z bankomatu zebym nie musial sprzedawac jednostek uczestnictwa w tym dniu w ktorym musze, tylko zebym mogl sobie kilka dni wyczekac na dobry moment. W funduszach inwestycyjnych na ekoncie mam i mialem wtedy, bo sie dowiadywalem o to niedawno w sumie 9k oszczednosci (prosilem o symulacje na podstawie historii rachunku i statusu studenta). I teraz dostaje 800 zl. i jezeli chce wziasc kase z bankomatu to place bajonskie sumy i leci mi od poczatku oprocentowanie. Oprocz tego place oplate roczna. Mi to nie pasi. Co wiecej - KK zaproponowala mi pani na mLinii, kiedy zakladalem eMaxPlusa do eKonta, ale wtedy podziekowalem.