Dyskusja: Mambo , warto ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.08.2006, 00:16   #124
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
W co Ty sie bawisz?

Zalozysz konto na DMK - juz nie bedziesz musial szukac alternatyw na "co za rok". Ja jestem z nich zadowolony, wiele innych osob tez. Ceny maja bardzo dobre, promocje znakomite (dla swoich klientow, a nie dla nowych), dodatkowo co pol roku dodaja Ci gratis 50MB powierzchni dyskowej lub 1GB transferu. Raz mieli awarie serwera, dzieki temu uptime spadl do 99.496%. Jak juz piszemy o minusach i niedociagnieciach, to ostatnio zmieniali MySQL z 4.0 na bodajze 4.1, i przestala mi dzialac galeria (cpg). Mail do admina, i po godzinie juz dzialala. Sredni czas odpowiedzi admina na moje listy raczej nie przekraczal 1,5 godziny (powodow do kontaktu nie mialem wiele), a nawet zdarzaly sie odpowiedzi w pol godziny. Co do pozostalego czasu - wszystko dziala, wiec nie ma co sie rozczulac

Zaloz konto, zainstaluj Joomla, potestuj. Masz 7 dni bezplatnego korzystania.

Rydzyk-fizyk, zarydzykujesz - przekonasz sie

www.dmkproject.pl

Ewentualnie pogadaj z Czolgista i Joujoujou - gdzie oni maja hosting. Jest calkiem szybki.
Przejrzałem ofertę tej firmy i poszukałem trochę opinii, ale tak na pierwszy rzut oka wcale nie wygląda to tak różowo. Rzeczy, które mi się nie podobają:

1) Wcale nie tak atrakcyjna cenowo oferta. 1,2GB za 122 złote to w miarę dobrze, ale może za kilka miesięcy być dla mnie za mało. 2,4GB raczej nie, ale za niewiele więcej w Progreso jest już 5GB. I większy transfer.

2) Baza danych do 150MB. To dużo, nawet bardzo, ale realne jest przekroczenie tej wielkości. I co dalej?

3) Backup bazy danych raz na tydzień. To trochę za rzadko. Przez tydzień ja mogę napisać kilkadziesiąt artykułów, a nie chce mi się samemu robić backupu bazy codziennie. Inne hostinig (Progreso, Home) robią kopie codziennie.

4) Narzekania na problemy z uploadem. Ponieważ wysyłam sporo obrazków byłby to dla mnie problem (częste zawieszania połączenia). Nie wiem, czy to rzeczywiście ma miejsce, ale kilka osób na to narzekało.

5) Nie zawsze taka fajna obsługa - przeczytałem kilka opinii, kiedy firma nie chciała współpracować z konkretnymi osobami (ze względu na przykład na generowany przez ich serwisy ruch) i wręcz zmusiła ich do zmiany serweera. Nie chciałbym kiedyś sam czegoś takiego usłyszeć.

Generalnie więc nie widzę żadnej przewagi tej firmy nad Progreso, natomiast jest kilka poważnych znaków zapytania..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post