Ok, to tylko moja opinia. Mam tam konto wiec wiem jak jest, natomiast Progreso nie znam.
1. Rzeczywiscie, w Progreso jest 5GB za 250zl. W DMK dostajesz 50MB za kazde pol roku (lub transfer), poza tym organizuja promocje polegajace na tym, ze jak oplacisz serwer na kolejny rok w okreslonym terminie, to otrzymasz pol roku gratis.
2. Nie wiem co dalej, mozna zapytac Admina i ponegocjowac.
3. Potrzebujesz backup bazy? Ja nie, a jak potrzebuje to moge go sobie w kazdej chwili wykonac. Skoro wszystko dziala to po co mi backup.
4. Zalezy jakie kto ma lacza. Serwery DMK stoja w USA, wiec mamy do nich fizycznie daleko. Upload czasem przerywa, ale przewaznie idzie dobrze. W nocy wysmienicie.
5. Moze i ktos potrafi wygenerowac ogromny ruch. Planujesz taki w ciagu najblizszych kilku lat? cdrlab.pl stoi w DMK i jakos nie maja problemow. Chyba, ze planujesz generowac wiekszy ruch niz cdrlab.pl

Poza tym mozesz zapytac admina jaki ruch niechetnie widzialby u siebie. Moze odpowie
Nie zebym robil im reklame, po prostu jestem zadowolony z ich uslug.
Udostepniaja 7-dniowy okres testowy. Sam sie przekonaj jak dzialaja ich uslugi i jak jest z transferami
PS. Zaryzykowales z nazwa.pl, zaryzykuj i tu. Nie widze niczego co staloby na przeszkodzie. Mozesz nawet zalozyc konta w DMK i Progreso rownoczesnie, wgrac Joomle + Twoja baze danych i zdjecia, i testowac je do woli. BTW Ciekawe ktory admin bedzie odpowiadal szybciej