Cytat:
|
Napisany przez M@X
Tutaj nikt nie jest zobowiazany prawnie do chodzenia do kina - wszyscy ogladaja ******one DVDRip'y i potem rynek wyglada jak wyglada.
|
masz racje, bez dvdripow, rynek wygladalby zupelnie inaczej... (dla nieumatych - ironia)
malo kto ogladalby jakis malo ktory film w kinie, ja chodze do kina 2-5 razy na rok.... gdybym nie mial tych dvdrippow to... to nie wyczarowalbym sobie kasy na wiecej, tylko bym ogladnal te gora 5 filmow, a o reszcie moglbym sobie poczytac,
nie twierdze ze piractwo nie jest beee, ale jakby nie patrzec to niewiele ono psuje rynek w kraju, gdzie ogrooomna ilosc spoleczenstwa zyje ponizej minimum socjalnego
pamietajmy takze, ze dla filmu lepiej jest gdy gada o nim cala Polska, mimo ze polowa ogladala w domu, niz gdyby mowila o nim 1/5 Polski bo reszta nie mialaby forsy zeby go zobaczyc
podsumowujac - teksty typu ze "nie ogladajac filmow w kinie zabieram zarobek producentowi" do mnie nie trafiaja..... bo nie mam kasy na to kino i w nijaki sposob wplywam na rynek
Cytat:
|
Napisany przez M@X
Filmu nie da sie ocenic dopoki sie za niego nie zaplaci.
|
po to sa wszelakie recenzje, ktore pozwalaja przynajmniej ustalic prawdopodobienstwo pojscia na dobry film
Cytat:
|
Napisany przez M@X
Aha, ogladanie "na plazmie" nigdy nie dorowna ekranowi kinowemu, chocby nie wiem jak dobra byla.
|
niestety, tak jak juz pisano powyzej, w domu mam spokoj, cisze i skupienie, o ktore czasami ciezko jest w kinie, gdzie pani za mna je chipsy, pan przedemna wstaje do toalety, a jakas parka chichocze kilka rzedow nizej
ps.
Cytat:
|
Napisany przez M@X
nie ucieszysz sie ze tak sensownie zagospodarowales ciezko zarobione pieniadze...
|
sensownie wydac forse to mozna na chleb, maslo itd, nie na batonika czy frytki, kino miesci sie w kategorii "batonik i frytki"
forsa wydana na rzecz sprawiajaca krotkotrwala przyjemnosc jest sensownie wydana, dopoki ta przyjemnosc trwa, potem szkoda ze sie nie odlozylo na cos bardziej materialnego