Dyskusja: Myszka optyczna
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.09.2006, 01:50   #38
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Witam

Odkopię trochę temat, gdyż muszę zmienić myszkę. Mam od około pół roku MX518 Logitech-a, jednak stwierdziłem, że koniec męczarni i pozbywam się tego gryzonia. Wiem, że wiele osób uważa ją za świetną, ale mi od początku nie pasowała. Przede wszystkim jest dla mnie za duża i za ciężka, mam raczej małą dłoń i ręka męczy się bardzo szybko, a przy komputerze siedzę długie godziny. Do tego dość wysoko podniesione przyciski powodują dziwne wygięcie nadgarstka i po pewnym czasie ból, co nie występuje przy innych myszkach (np.: tanich modelach kulkowych w pracy) i jak wiadomo może być bardzo niebezpieczne. Mam również spore zastrzeżenia do materiału, z którego jest wykonana (brudzi się oraz powoduje pocenie ręki) no i fatalne sterowniki, które potrzebują co chwilę dziwnych ingerencji do poprawnego działania, opisywałem to kiedyś w tym temacie.

Chciałbym, aby myszka była mała, lekka, precyzyjna (optyczna lub laserowa, minimum 1600 dpi), miała dobrą rolkę (z wyraźnie zaznaczonym skokiem ***8211; bez zbędnego luzu) i była wykonana z przyjemnego materiału.

Zrobiłem szybkie rozeznanie rynku i drogą eliminacji wytypowałem nowy model Razer-a o nazwie Krait. Co prawda ma tylko 3 przyciski, ale tak na prawdę nigdy z większej ilości nie korzystałem, więc to nie problem. Myszka ma bardzo dobre recenzje np.: TU.

No i na koniec pytanie , myślicie, że to dobry wybór ?, a jeśli nie, to co jest jeszcze godne zainteresowania biorąc pod uwagę wymagania, które napisałem powyżej ?. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 04.09.2006 o godz. 01:52
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post