Dyskusja: Myszka optyczna
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.09.2006, 20:34   #49
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
No więc jestem po zakupach i właśnie bawię się nowym Razer-em .

Nie mogę jeszcze wypowiedzieć się obiektywnie, więc za parę dni napiszę coś więcej. Zrobiłem na razie kilka fotek. Pierwsze wrażenia ***8211; mysz lekka jak piórko, baaardzo niska i wąska, przyjemny materiał wykonania.

Rys.1 - długość MX518 i Krait

Sterowniki mają tylko jedną zaletę - są małe. Instalka ma niecałe 4 MB (do MX-a 46 MB), reszta to klęska , opcja "On The Fly Sensitivity" śmiechu warta, trzeba sobie wyłączyć prawy przycisk, aby móc używać (totalna bzdura), bardzo mało opcji. Za to rewelacją jest rolka !, działa o niebo lepiej niż w 518.

Rys.2 - wysokość i szerokość (tutaj dopiero widać jak niewielka to myszka)

Co do jakości optyki to poziom z MX-a, ale przez to, że mysz jest dużo lżejsza ma się wrażenie, że ruchy są płynniejsze. Nie chcę zapeszyć, ale dla mnie to był chyba strzał w dziesiątkę .

@melag
Przez lata używałem SWW-25, prawie niezniszczalny model , jednak po kontakcie z produktami z wyższej półki nie ma już powrotu do kulek. Również nigdy nie zwracałem uwagi na ciężar myszki, aż do wspomnianego tutaj modelu Logitecha. Po prostu gdy nic się nie dzieje nie zwracasz na to uwagi, ale gdy czujesz ból zastanawiasz się czym on jest spowodowany. 518-stka to jedyna myszka jak do tej pory (a używałem dziesiątki różnych), która wywołuje u mnie efekt bólu w nadgarstku. Dla tego też właśnie teraz siedzę z Razer-em w ręku , w końcu zdrowie najważniejsze.

pozdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Myszka optyczna-porownanie-1.jpg   Myszka optyczna-porownanie-2.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 04.09.2006 o godz. 20:37
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post