Cytat:
|
Napisany przez BD
NV4 nie obsługuje (jeszcze) dodawania napisów. Rozwiązaniem jest instalacja ffdshow, odpowiednia konfiguracja i dzięki temu w NV4 można uzyskać napisy.
PS
Co do podziału na sceny to według mnie wszystko jest OK bo klasyczne filmy też mają tak rozwiązane sceny i dostęp do nich. Masz wiele małych klatek po których skaczesz...
|
Dzięki za odpowiedz, zdaję sobie sprawę że napisów nie zrobię. Co do menu to skakanie po scenach jest OK, chodiło mi oto że, tak jak w profesjonalnych wydaniach, po włożeniu płyty do odtwarzacza pojawia się Menu główne gdzie najpierw wybieramy opcje: start, ustawienia, wybór scen np. Nestępnie po wybraniu jednej z tych opcji pojawia się następna strona menu (kolejne menu) gdzie wybieramy język i np. skaczemy sobie po scenach. Nie jestem pewny czy posługuje się właściwym określeniem ale to się nazywa "sub-menu" czy jakoś tak, ale chyba wiesz już o co michodzi? Teraz próbuje zrobić to o co mi chodzi za pomocą DVDMaestro.
Ps. Swietne książki w przystępnej cenie, i tu widzę przewagę Nero. Można coś sobie poczytać o programie, co jest bardzo cenne dla takiego laika jak ja, a przy okazji nie zbankrutować. Coś tam zawsze przydałoby się dodać ale wtedy pewnie trzebaby podwoić objętość książki, coś za coś, c'est la vie.