Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.09.2006, 12:20   #7
siwek
Bywalec

Data rejestracji: 06.12.2003
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
NV4 nie obsługuje (jeszcze) dodawania napisów. Rozwiązaniem jest instalacja ffdshow, odpowiednia konfiguracja i dzięki temu w NV4 można uzyskać napisy.

PS
Co do podziału na sceny to według mnie wszystko jest OK bo klasyczne filmy też mają tak rozwiązane sceny i dostęp do nich. Masz wiele małych klatek po których skaczesz...
Dzięki za odpowiedz, zdaję sobie sprawę że napisów nie zrobię. Co do menu to skakanie po scenach jest OK, chodiło mi oto że, tak jak w profesjonalnych wydaniach, po włożeniu płyty do odtwarzacza pojawia się Menu główne gdzie najpierw wybieramy opcje: start, ustawienia, wybór scen np. Nestępnie po wybraniu jednej z tych opcji pojawia się następna strona menu (kolejne menu) gdzie wybieramy język i np. skaczemy sobie po scenach. Nie jestem pewny czy posługuje się właściwym określeniem ale to się nazywa "sub-menu" czy jakoś tak, ale chyba wiesz już o co michodzi? Teraz próbuje zrobić to o co mi chodzi za pomocą DVDMaestro.

Ps. Swietne książki w przystępnej cenie, i tu widzę przewagę Nero. Można coś sobie poczytać o programie, co jest bardzo cenne dla takiego laika jak ja, a przy okazji nie zbankrutować. Coś tam zawsze przydałoby się dodać ale wtedy pewnie trzebaby podwoić objętość książki, coś za coś, c'est la vie.
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post