Cytat:
Napisany przez tomek.xp
nie rozumiem  wyklucza dla czego ??
jeśli jakiś egzemplarz ma duże problemy z odczytem DVD (problem z korekcją) to ten błąd będzie występował na wielu nośnikach ale wina będzie leżała po stronie napędu, wadliwe egzemplarze wywalały mi takie błędy mimo że płyty były dobrej jakości, dobrze nagrane i odczytywane bez problemu w innych napędach.
|
Napisałem tak, aby ktoś sobie nie pomyślał, że błąd ten występuje tylko na nagrywarkach BenQ 1655 i oznacza od razu jakąś ukrytą wadę, która jest jednoznaczna z oddaniem napędu do serwisu. Przykład z uszkodzoną korekcją jest prawdopodobny, ale równie dobrze może być powodem, że widzimy na wykresie ogromną liczbę wszystkich błędów, łącznie z PO, a wcale nie "no additional ...". Mówię to, gdyż płyty, które miały u mnie ten błąd, wcale nie były, aż tak bardzo źle nagrane i dane z nich dały się bez problemu zgrać na dysk. Dlatego mam spore wątpliwości co do ścisłego związku błędu "no additional ..." z korekcję w napędzie. Zresztą kolega sirius nagrał na razie jedną płytę, niech porobi więcej testów i wtedy będziemy myśleć co dalej.
pozdrawiam