Cytat:
Napisany przez - Deckard -
Toshibe SD M1712 mało który napęd przebije  sam kiedyś posiadałem , teraz mam Toshibe SD M2012C i jestem z niej bardzo zadowolony,
ogólnie dobre dvdromy Samsung robi tzn. obecnie TSSTcorp np. Samsung TS-H352A = Toshiba SD-M1912
moim zdaniem dziwne kryterium wyboru - czas dostępu  - będzie krótszy im lepsza płyta
jest jeszcze jakiś dobry Plextor ale nie znam szczegółów a poza tym pewnie cena z kosmosu 
|
własnie nie wiem co kupic. Miałem 1712 ale z tego co wiem to juz stary model. Nastepca był DVD 1802 a nastepnie 1912 i 20costam Czytałem recenzje ze korekcje błedow ma lepszy liteon. Strasznie skrytykowali toshibe w stosunku do liteona... dlatego zalezy mi na jakiejs porzadnej recenzji..
Roba człowiekowi wode w głowie. miałem 1712 rewelacyjny naped korekcje błedow super, ale teraz nie wiem czy jak to z napedami bywa kolejne modele sa coraz lepsze czy nie tak do konca?
Moze ktos z liteonowcow sie wypowie.
Ps. Co sie tyczy zac odczytu płyt masz racje ze zalezy to od nagranej płyty ale nietak do konca ten sam krazek od momentu wsuniecia do napedu i wyswietlenia plikow na kompie zawsze upływa jakis czas. im mniejszy tym lepiej. Zalezy mi wlasnie by ten czas był najmniejszy. I jak najlepsza korekcja błedów.
Ps2. Czy moze ktos ma jakis ranking lub strone z testami napedow DVD nie nagrywarek? z checia bym sobie obejrzał.