Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.09.2006, 16:38   #1719
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X

@Weron : "Znajdzie sie paru filozofow i beda dyskutowac o co tam chodzilo." - chyba raczej filmowcow z prawdziwego zdarzenia, i chyba wlasnie o to chodzi? Ja podziwiam czlowieka ktory przeanalizowal Matrix w calosci i udowdnil geniusz Wachowskich! A ty nie dosc ze patrzysz tylko na efekty ("Pierwsza scena jak gosc biegnie juz wgniatala. Ten sposob w jaki sie poruszal.") to jeszcze sam sobie przeczysz ("No i dodam, ze za duzo tam latania."). Nie podoba sie - nie ogladaj. A fabula Matrixa wcale nie jest genialna - zycie jako sen (wariata?) bylo juz przestawiane przez filozofow na poczatku XX wieku, dlatego scenariusz wcale nie jest genialny ani odkrywczy - stary pomysl opakowano tylko w komputery i intenet. Tyle.
Mieszasz moje wypowiedzi. Nie przecze sam sobie. Bo pierwsza jest do 1 czesci i nie zwracam uwagi tylko na efekty. Bo jakbym zwracal to bym ogladal to kino azjatyckie gdzie lataja po drzewach.
A pozostala czesc jest juz do kolejnych czesci. Czyli tego chlamu nazwanego czescia 2 i 3. Gdzie jak nie skacza to mozna sie katowac tym na dobranoc.
Co do geniuszu ludzi... znam takich geniuszy jak sie nacpaja to tez moga udowodnic pare teorii ale chyba nie o to w tym chodzi.
I o fabule genialnej Matriksa nigdzie nie wspomnialem. Film po prostu mi sie spodobal.
Jesli chodzi o fabuly to znam o wiele lepsze.
I jeszcze jedno takie stwierdzenie"nie podoba sie to nie ogladaj" Jakbym nie ogladal to nie moglbym sie na ten temat w ogole wypowiadac bo co moglbym na ten temat wiedziec skoro tego nie widzialem. Owszem nie ogladam tego duzo ale od czasu do czasu musze, zeby wiedziec w co sie tam gra.