A ja powiem tak - mialem w zeszlym tygodniu Teaca kolegi i moglem porownac go ze swoim Litkiem. Moje spostrzezenia sa takie:
- Liteon ma lepsza korekcje danych, szybciej i skuteczniej dczytywal plyty porysowane
- Oba napedy zachowuja sie podobnie w EACu tj dzialaja wolno ;-) choc pewnie w trybie secury zaden napewd nie jest specjalnie szybki.
- oba napedy wytwarzaja podobny halas; co oznacza ze oba sa glosne (na tyle ze ja na przyklad zawsze ograniczam programowo naped do predkosci 32X bo wtedy zazwycaj jest jeszcze w miare cichy)
- oba sa dosc brzydkie ;-)
- oba dzialaja w UDMA
- oba mialy gwarancje na 2 lata (eeeee w sumie reczyc moge tylko za mojego litka ale kumpel mowil ze tez ma 2 lata.)
- faktycznie sprawniej przegrywanie tych dwoch zabezpieczonych gier jakie mialem szla lepiej na Liteonie.
I to chyba wszystko na ten temat z mojej strony. Polecam skontaktowanie sie z Sebastianem997 z naszego forum bo chwalil mi sie ostatnio ze ma na skladzie nowe nagrywarki obu firm wiec bedzie mogl podac najswiezsze wrazenia.