Cytat:
Napisany przez Zelea
na zewnatrz admin i wszyscy widziec beda jako jeden komputer tylko jesli ktos sprawdzi wartosc ttl na przyklad przez ping to bedzie widac ze jest zmniejszony a nie taki jaki powinien byc... ( o ile bedzie ktos wogole wiedzial co to i ile ma byc... ale to tak jak juz pisalem wczesniej...)
|
Czyli chodzi o to,ze jesli admin spinguje moj numer IP i zobaczy ze ma mniejsza wartosc to bedzie wiedzial ze dziele lacze?
Cytat:
znasz zasade dzialania router'a z klonowanym mac'iem ? bo pytania zadajesz dziwne... Twoj pierwszy post tak jak by sam z siebie deklarowal ze wiesz o co pytasz a im dalej tym gorzej...
|
No tak w sumie to nie bardzo. Ale czytalem na necie, ze jesli mi dziela net przez przypisanie do adresu mac karty sieciowej to musze kupic router bezprzewodowy z klonowaniem mac i tyle. Ale jak dziala to nie wiem? Bo nie kupilem. Jestem w fazie pytan itp. Chce sie dowiedziec i zabezpieczyc, bo nie chce placic kary 800zl ;( No wiesz chce podzielic lacze zeby miec spokoj od brata i tyle.
Cytat:
ja osobiscie nie mialem do czynienia jeszcze z jakims problem wlasnie na TTL'u ale moze tylko na takie sieci trafialem bo konfigurowalem juz mase routerow wlasnie jak ktos chcial podzielic w mieszkaniu jakas kablowke czy osiedlowke...
|
Cytat:
Napisany przez Zelea
EDIT:
z innej beczki ile placisz za net i za jakie lacze ?
czy jest cos poblokowane ?
czy jest mozliwosc puszczenia portu ?
masz zewnetrzne czy wewnetrzne IP ?
masz kogos znajomego w tej sieci tzn innego uzytkownika takiego jakim i Ty jestes ?
|
Za net place 75zl i mam 2mb dla siebie. Ale jest male co nieco. 2mb jest tylko na poczte i strone www. A na p2p czy tam sciaganie czegos tam to jest limit 0.5mb.
Mowia, ze nic nie jest blokowane, tylko sa te limity.
Mam narazie wewnetrzne ip, ale moge zlozyc podanie i dadza mi bezplatny zewnetrzny ip (poki co mam wew)
Mam znajomego, ale on uzywa tylko 1PC i mu styka, bo tylko on umie z kompa korzystac, a inni mieszkancy nie potrafia

EDIT:
Na tej stronce
http://www.grzegorz.net/articles/index.php?id=xpttl
znalazlem ze moge zmienic TTL na swoim XPku. Ale czy to cos da?